Catalunya 2022, Mundial Montréal 2021 & Pacte per a la Cultura

Grup de Treball Catalunya 2022

S’ha lliurat al Govern de la Generalitat de Catalunya i a tots els grups parlamentaris, el treball realitzat pel Grup de Treball Catalunya 2022, un òrgan col·legiat assessor del president de la Generalitat i del Govern, amb l’objectiu d’incorporar el talent d’àmbits i disciplines ben diferents i comptar amb el compromís de la societat civil en la definició de polítiques orientades a garantir la competitivitat i el desenvolupament del país en els escenaris futurs que es poguessin derivar de la covid-19.

El Grup de Treball Catalunya 2022 ha organitzat les seves propostes en tres àmbits: societat, economia i administració.

Per a poder assolir una societat justa, apoderada i capaç, Catalunya 2022 considera que l’educació i la cultura són els principals motors de transformació tant personal com col·lectiva i, per tant, de país. Per això, la gran majoria de les accions proposades volen ajudar a solucionar problemes estructurals que la pandèmia no ha fet més que evidenciar o agreujar.

Des d’ARC hem preparat un resum del document amb les accions referents al sector de la cultura, consulta-ho el següent enllaç:

Dossier ARC – Catalunya 2022

Document complet Catalunya 2022

 

S’obren les inscripcions per la fira internacional Mundial Montréal 2021

Mundial Montréal és una trobada que se celebra cada any on acull professionals de la indústria de la música del gènere folk, tradicional, d’arrel o world music, actuant com un dels aparadors líders de la indústria d’Amèrica del Nord. La fira té una duració de 4 dies on se celebren taules rodones, activitats de networking i showcases, fent que Mundial Montréal esdevingui un trampolí pel desenvolupament professional d’artistes del Qúebec i internacionals.

Els llocs més emblemàtics de la ciutat es convertiran en l’escenari perfecte per la realització dels showcases, que tindran una durada de 25 minuts i on es trobaran els professionals més influents de la indústria nacional i internacional, afavorint les connexions entre els representants d’artistes, programadors i d’altres professionals de la indústria.

Aquest any, el programa de showcases ofereix aproximadament unes 30 places, amb un cost per presentar-s’hi d’uns 30€ aproximadament i fins al 25 de juny.

Per obtenir més informació i accés a les inscripcions, consulteu el següent enllaç:

Més informació

 

Un Pacte per la Cultura per fer front als nous temps

El Govern municipal i l’oposició de l’Ajuntament de Barcelona han consensuat un gran Pacte per la Cultura. L’òrgan del Consell de la Cultura serà el que vetllarà pel desenvolupament de les propostes del Pacte i articularà els debats, grups de treball i comissions, en l’horitzó de 2023 i de 2030.

El mes de novembre de l’any 2019, la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament, van acordar treballar plegats per establir les bases d’un Pacte per la Cultura de Barcelona. El Pacte neix amb la premissa que la cultura és un dels grans pilars del benestar i un component fonamental de les necessitats bàsiques. Arran de la nova situació produïda per la COVID-19, s’han hagut de redefinir les polítiques culturals que ha d’afrontar la ciutat a partir d’ara endavant a l’hora d’elaborar polítiques públiques.

Els principals temes que es tracten en aquest pacte són les relacions que té la cultura amb el sistema educatiu, tecnològic, innovació i la ciència. D’altra banda, el Pacte també té en compte que les polítiques culturals de la ciutat, així com molts dels seus projectes i iniciatives culturals, s’extrapolen més enllà dels límits municipals i haurien de ser finançades adequadament.

Per obtenir més informació sobre les propostes, cliqueu al següent enllaç:

Consulta les 10 propostes