L’abecé del dret d’autor i de la SGAE en relació al mànager

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) a Catalunya i l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) organitzen una trobada informativa adreçada als mànagers socis d’ARC, però també a d’altres agents i professionals que estan iniciant la seva trajectòria professional en el management per tal de tractar la funció i relació dels mànagers amb la SGAE. 

Aquesta serà també una sessió dirigida als autors socis i sòcies de la SGAE interessats en conèixer les claus del management i la tasca que els mànagers fan en la gestió dels drets d’autors dels grups que representen.  
 
La jornada serà el dimarts, 12 de novembre, de 9.30 a 14.00 hores a la seu de la SGAE a Catalunya (Passeig de Colom, 6, de Barcelona). L’acte és gratuït per als socis i simpatitzants d’ARC i de la SGAE i les places són limitades. Imprescindible inscriure-s’hi a través del correu electrònic sgaecat@sgae.es.
 
Si ets autor, compositor, arranjador, lletrista, músic de bandes i membre d’un grup en actiu amb ganes de professionalitzar-te i actualment estàs fent tu de mànager per a tu i la teva carrera o la del teu grup, no et perdis aquesta jornada per resoldre dubtes que són del teu àmbit. T’oferirem ajuda i guia sobre qüestions de drets d’autor. 
 
La jornada anirà a càrrec de: 

  • Sílvia Paredes, cap del Departament de Socis de la SGAE a Catalunya.
  • Xavier Ribó, director comercial de la SGAE a Catalunya.
  • Mercè Vallverdú, cap dels Serveis Jurídics de la SGAE a Catalunya .

Programa:

9.30h – 11.30 hores: L’abecé del dret d’autor, de la SGAE i el paper de l’editor musical
– Què és el dret d’autor i com es gestiona. El paper de les entitats de gestió col·lectiva. Les funcions de la SGAE. 
– La cadena de valor: El perfil dels agents que intervenen entre l’autor/a (creació de continguts) i el públic.
– L’editor musical: Què és i quin és el seu paper, diferència entre l’editor musical i l’editor discogràfic, com es crea una editorial musical des de zero. 
– La tasca de l’editor i/o l’editorial, pas a pas: Des de la signatura del contracte amb l’autor fins a la promoció de la seva obra, la gestió i el cobrament de drets. 
– Els contractes dels autors amb les editorials: com són, com funcionen, què cal tenir en compte i com es relacionen, autor i editor, amb la SGAE. 


11.30 – 12.00 hores: Pausa cafè
 
12.00 – 14.00 hores:El cicle del dret d’autor i l’àmbit de gestió de la SGAE: La creació, la distribució i la promoció 
– La xarxa comercial de la SGAE: com funciona i per a que vetlla. Les tarifes de la SGAE.
– La relació de la SGAE amb els promotors de concerts. 
– Els fulls programa: què són, per què és important emplenar-los i com fer-los arribar a la SGAE. Qui se n’ha d’encarregar: el mànager, l’editor, l’autor…?
– El cobrament del dret d’autor: com es gestiona i qui ho fa? I quan provenen de l’àmbit internacional?
– El conveni entre la SGAE i ARC per facilitar i millorar el cobrament dels drets d’autor.

Per a més informació contacteu amb comunicacio@arcatalunya.cat.