L’Acadèmia celebra l’Assemblea General Ordinària

Aquest dijous 20 de juny es celebra l’Assemblea General Ordinària de l’Acadèmia Catalana de la Música, on l’Associació ARC hi assisteix com a entitat associada. En l’Assemblea, s’exposarà, entre d’altres coses, el projecte de l’entitat per aquest any 2019.

El projecte pel 2019 s’inclou dins el pla d’accions 2018-2020 de l’Acadèmia focalitzat en quatre objectius:

  • Articulació del sector
  • Prestigiar i fer visible el sector
  • Professionalitzar el sector
  • Captació de socis

En primer lloc, per a l’articulació del sector, l’Acadèmia col·labora amb el Departament de Cultura per al desenvolupament del Pla Integral de la Música amb la finalitat d’elevar propostes d’actuació a l’administració i vetllar per a la seva implementació, a més d’impedir que es produeixin retards conjunturals en el seu desenvolupament.

Per a poder prestigiar i fer visible el sector, l’Acadèmia durà a terme les següents activitats durant aquest any:

  • Invitació a la Música (20 de juny): fonamentat en l’acostament del sector musical als seus creadors, però també als d’altres disciplines artístiques pels quals la música juga un paper important. En aquesta edició anirà a càrrec de la coreògrafa Sol Picó.
  • Premis Alícia (21 de setembre): 15 guardons a projectes o iniciatives singulars que contribueixin, des de la música, a valorar aspectes artístics i creatius, socials, de promoció de talent emergent, de projecció internacional i/o de reconeixement d’experiències exitoses internacionals. La primera edició tancarà l’edició 2019 del Mercat de Música Viva de Vic.
  • Fòrum Anual de l’Acadèmia (27 de novembre): on el sector de la música entra en contacte amb el context social que l’envolta. S’aborden i es posen a debat aquells aspectes dels diferents elements que conformen la cadena de valor de la música, tot aportant informació actualitzada i/o contrastant experiències.

L’Acadèmia proposa per a la professionalització del sector la creació d’un directori de professionals als quals adreçar-se per rebre assessorament de qualsevol activitat en l’entorn musical. En una segona fase, l’Acadèmia signarà convenis amb els professionals seleccionats perquè els socis de l’entitat gaudeixin d’avantatges en les prestacions i honoraris. En funció de la demanda i opinions dels socis, l’Acadèmia pot negociar quins són els tipus d’assessorament més convenients.

A més, l’Acadèmia també ofereix l’Aula de formació continuada per a músics i professionals de la indústria. Per aquest any 2019, estan previstes les següents activitats:

  • Jornada Música i Economia Social i Solidària (maig)
  • Gestió de la propietat intel·lectual: Taller-Mentoria (octubre)
  • Mobilitat artística per a músics i formacions. Taller-Mentoria (novembre)

Finalment, l’Acadèmia també proposa l’objectiu de captació de socis, com a resultat de la implementació global del pla proposat per aquest 2019 i que es durà a terme de manera gradual amb estratègies de comunicació adaptades a diferents públics objectiu.