Acreditacions gratuïtes MMVV, Reunió Conselleria de Cultura amb Actua Cultura & Informe CoNCA

Acreditacions gratuïtes pel MMVV i inscripcions als pitchings

Ja es poden aconseguir les acreditacions per la 33a edició del Mercat de Música Viva de Vic que es farà del 15 al 18 de setembre. Tots els associats i associades d’ARC tenen accés a acreditacions de forma gratuïta, però màxim dues persones per empresa associada.

Una de les principals activitats del 33è MMVV seran les sessions presencials de pitching per empreses de management i de representació adreçades a fomentar la contractació de la música en viu. El format consistirà en unes presentacions on les empreses disposaran de 3 minuts per fer l’exposició presentant una o diverses propostes amb la possibilitat d’acompanyar-se de presentacions visuals, vídeo o imatges.

Per participar en els pitchings s’haurà d’estar acreditat al MMVV Pro i enviar un correu electrònic a salvador@mmvv.cat amb les següents dades:

  • Nom de l’Empresa
  • Responsable de l’empresa
  • Email de contacte
  • Telèfon de contacte
  • Resum de 5 línies del que es vol presentar

La data màxima per enviar aquesta informació és el 5 d’agost de 2021. Per aconseguir les acreditacions i inscriure’s als pitchings, entra al teu compte de MMVV al següent enllaç:

Aconsegueix les acreditacions

 

La Consellera de cultura Natàlia Garriga es reuneix amb Actua Cultura

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, s’ha reunit avui amb Actua Cultura, amb la seva comossió delegada, formada per Isabel Vidal (arts escèniques), Joan Sala (editorial), Montserrat Bou (audiovisual), Eva Faustino (música), i Joan Anton Maragall (arts visuals).

La consellera Garriga ha valorat de forma positiva aquesta primera trobada amb Actua Cultura, i ha mostrat el seu compromís de seguir treballant perquè el 2% del pressupost sigui una realitat aquesta legislatura. “Estem treballant amb el Departament d’Economia per assolir el 2%, que és l’objectiu d’aquest Govern”, ha explicat la consellera als representants d’aquesta plataforma.

Actua Cultura, és una plataforma que té per objectiu reivindicar l’augment del pressupost que el Govern de la Generalitat dedica als sectors culturals: una de les seves principals reclamacions és que el 2% dels pressupostos del Govern es destinin a cultura.

Per més informació consulteu el següent enllaç:

Més informació

 

Presentació de l’Informe IC22: La contractació d’artistes en espectacles públics

El CoNCA ha publicat l’Informe IC22 La contractació d’artistes en espectacles públics és un informe jurídic sobre les modificacions legislatives en matèria laboral, de Seguretat Social i fiscalitat per a l’actualització de la normativa amb relació a la contractació d’artistes als espectacles públics.

En aquest informe es posa de manifest la ineficàcia i insuficiència de la normativa aplicable als autors i artistes en matèria laboral, Seguretat Social i fiscal i es recullen 75 recomanacions encaminades a millorar-la. En aquest context, es va constituir una Taula de Treball, formada per representants del sector de les Arts Escèniques i de la Música, per tal d’analitzar i valorar la possibilitat de modificar el Real Decret 1435/1985, d’1 d’agost, pel qual es regula la relació laboral especial dels artistes als espectacles públics.

Aquest reuneix una proposta global que, com a punt de partida, assenyala les modificacions que serien necessàries realitzar en les diferents normes que afecten els artistes en matèria laboral. Cal destacar que aquest informe s’ha fet arribar al ministre de Cultura.

Pots consultar l’Informe en el següent enllaç:

Informe complet