Ajudes INAEM, propostes MMVV & Estatut de l’Artista

S’amplia el termini per a les ajudes INAEM per a la modernització de les estructures de gestió

S’ha ampliat el termini per a la presentació de les sol·licituds de les ajudes per a la modernització de les estructures de gestió artística en l’àmbit de les arts escèniques i de la música. Segons l’ordre CUD/25/2022 publicada aquest dissabte, aquesta ampliació queda establerta fins al dimecres 9 de febrer de 2022. A més, aquesta ordre inclou algunes correccions de la convocatòria, que podeu trobar aquí.

Aquesta ajuda finança aquelles inversions destinades a la generació de continguts en formats digitals, el desenvolupament d’eines digitals, l’adquisició d’equips informàtics i digitals de gestió, etc. L’import de la subvenció finançarà com a màxim un 80% del cost total de la inversió.

El període subvencionable és del 27 d’abril del 2021 fins al 30 de setembre de 2022, per la qual cosa la despesa s’ha de realitzar durant aquest període.

Sol·licita l’ajut aquí

Termini: dimecres 9 de febrer de 2022

 

S’obre el període per presentar propostes musicals pel 34è Mercat de Música Viva de Vic

Ja s’ha obert el període per presentar propostes musicals per a la propera edició del Mercat de Música Viva de Vic que se celebrarà a Vic del 14 al 17 de setembre de 2022.

La direcció artística escollirà al voltant de 70 propostes basant-se en els següents criteris de selecció:

  • Es prioritza que es tracti d’una estrena d’espectacle o disc nou.
  • Es valora la identitat pròpia, el risc artístic i la trajectòria de l’artista/banda.
  • Es valora la solidesa de l’empresa de management.
  • Es valora el potencial de venda, viabilitat econòmica i tècnica.
  • Es valora l’explicació dels objectius del projecte (programadors a qui s’adreça, àmbit territorial, etc.) i la importància del seu pas pel MMVV per assolir aquests o una part d’aquests objectius.
  • Es poden presentar propostes de tots els estils i gèneres musicals, a excepció de la música clàssica.

La direcció artística decideix quina opció (MMVV Pro o Festival) és l’òptim per cada projecte artístic.

Presenta la teva proposta

Termini: dijous 31 de març de 2022

 

L’Estatut de l’Artista centra la primera reunió del CoNCA amb el ministre Miquel Iceta

El Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), va mantenir el passat 10 de març una reunió amb el ministre de Cultura, Miquel Iceta, amb l’objectiu d’impulsar l’Estatut de l’Artista i obrir una nova via de diàleg entre les dues institucions.

El conjunt de normes fiscals, laborals, contractuals, de Seguretat Social i d’educació destinades a pal·liar la difícil situació i l’extrema precarietat dels artistes constitueix un dels reptes més importants de l’Estat en matèria cultural i és una prioritat pel ministre Iceta en el seu mandat. La trobada ha permès intercanviar coneixements, experiències i visió estratègica a favor de la regularització, normalització i expectatives de futur del conjunt de les professions culturals a Espanya, així com presentar al ministre altres iniciatives del Consell vinculades a l’Estatut, entre elles el Cens d’artistes de Catalunya, operatiu des de finals de 2020 i amb 1.185 inscripcions, el Cens dels altres professionals de la cultura, d’imminent posada en marxa, o el Fòrum de les Arts a l’Educació 2022.

Més informació