Alerta Roja, FiM Vila-seca & Ajut professionals cultura

Divendres, 19 de febrer de 2021

Alerta Roja, FiM Vila-seca & Ajut professionals cultura

Ahir, dijous 18 de febrer, la plataforma Alerta Roja va fer arribar al Parlament Europeu un document detallat de queixa i denúncia sobre l’abandonament de la Cultura i del Turisme de Negocis i Esdeveniments per part de totes les administracions públiques, de tots els àmbits territorials a Espanya.

Aquest document ha estat avalat per més de 100 entitats del sector de la Cultura i l’Espectacle, entre les quals hi ha l’Associació ARC.

Denúncia Alerta Roja (esp) // Denúncia Alerta Roja (eng) 

 

La FiM Vila-seca obre les Acreditacions Professionals

Ja podeu acreditar-vos a la FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca, que es durà a terme el 7, 8 i 9 de maig de 2021.

La FiM és un esdeveniment professional amb vocació de servei al sector amb els següents objectius:

  • Dinamitzar el mercat de la música en directe.
  • Facilitar la feina dels professionals.
  • Millorar les oportunitats artístiques i comercials en els àmbits de la música emergent i la música familiar.

Així doncs, a més de la programació musical, s’oferiran showcases, activitats de networking i matchmaking, trobades ràpides, pithcings, presentacions de projectes i mentories exprés.

L’àrea PRO de la FiM es concentrarà en el Castell de Vila-seca, amb espai interior i exterior pensat per a la trobada i l’intercanvi distès entre professionals, accessible durant tota la fira.

L’activitat professional serà majoritàriament presencial, en la mesura que la situació sanitària ho permeti. Algunes activitats tindran una vessant de participació virtual, que s’ampliarà a d’altres propostes si és necessari.

Ben aviat us informarem dels avantatges que els
associats i associades d’ARC podreu gaudir a la FiM Vila-seca

Acredita’t a la FiM

 

Ajut extraordinari a professionals tècnics de la cultura

Aquest dimarts, 16 de febrer, va sortir publicat el DECRET LLEI 9/2021 on s’inclou una de les Mesures extraordinàries en l’àmbit de la cultura anunciades per la Consellera, l’ajut extraordinari, de pagament únic, per un import fix de 750 euros destinat a les persones professionals, tècniques i docents del sector de les arts escèniques, arts visuals i música.

Requisits:

  1. Tenir divuit anys o més.
  2. Estar empadronat i residir legalment en un municipi de Catalunya.
  3. Haver exercit alguna activitat professional, per compte propi, en situació d’alta en el Règim especial d’autònoms de la Seguretat Social (RETA) o per compte d’altri, en el Sistema Especial d’Artistes del Règim general de la Seguretat Social o en el Règim general de la Seguretat Social per les mateixes activitats, com a mínim un dia de l’any 2020.
  4. Haver obtingut uns ingressos durant l’any 2020 que no hagin superat l’import de 20.000 euros.
  5. Acreditar les activitats o serveis culturals suspesos per raó de la crisi sanitària (festivals, espectacles, concerts, xerrades, recitals, tallers, classes, cursos o d’altres), o als quals s’havia compromès.

Incompatibilitats:

L’ajut és compatible amb qualsevol altre ajut, prestació, subsidi o subvenció, públic o privat, destinat a la mateixa finalitat percebut durant l’any 2020, amb les següents excepcions:

  • Ordre TSF/33/2021, de 5 de febrer, per l’ajut extraordinari dirigit a persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació i a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària.
  • Ordre TSF/32/2021, de 5 de febrer, per ajuts extraordinaris per al manteniment de l’activitat econòmica per a persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores autònomes que formin part d’una microempresa.

L’ajut es podrà sol·licitar a través del Departament de Treball, us farem saber quan s’obri la convocatòria.

Decret Llei 9/2020