ARC denuncia que el confinament municipal torna a maltractar la Cultura i no permet l’accés al Bé Essencial a bona part dels catalans i catalanes

  • Una barcelonina pot moure’s fins a onze quilòmetres per a assistir a un concert mentre que una veïna de Vilafant no pot assistir a un acte cultural a Figueres (7 km) o una de Constantí no pot anar al Morell (5 km) o de Torrefarrera a Lleida (8 km) o de Cercs a Berga (7 km)

Fer un confinament municipal sense excepció per a actes culturals -bé essencial declarat- retalla els drets dels ciutadans i ciutadanes que no viuen a grans ciutats. L’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) denuncia que el tancament municipal suposa un enorme greuge i margina a les persones que no viuen a grans ciutats. Per a citar alguns exemples, els veïns i veïnes de Barcelona poden moure’s fins a onze quilòmetres i canviar de barri sense cap problema, mentre que els veïns i veïnes de poblacions sense espais per a acollir oferta cultural com Vilafant, Constantí, Llívia o Cercs no poden desplaçar-se menys de deu quilòmetres per tenir accés al bé essencial que és la cultura.

La indústria cultural i, concretament, la de la música en directe, ha demostrat per activa i per passiva que no són focus de contagis. Actualment, a més, ja estan complint amb escreix restriccions com la reducció de l’aforament i el límit de persones. Junt amb la prohibició de què els espectadors d’altres municipis puguin assistir a un acte cultural, es preveu una altra allau de suspensions de les actuacions previstes durant els pròxims mesos. Una realitat que s’agreuja si tenim en compte que es preveu que teatres i ajuntaments no programaran oferta cultural els pròxims mesos.

Per tot això, ARC torna a reclamar i a exigir solucions que no castiguin encara més el sector, com que les entrades a un espectacle cultural siguin considerades salconduits -un sistema que s’ha usat amb els hotels les últimes setmanes-, per als desplaçaments entre municipis i que també permetin arribar més tard de les 22 hores al domicili.

Com a alternativa, també proposa i reclama la modificació del confinament perimetral territorial a regions sanitàries com es va fer al juny en les fases 1 i 2 de la desescalada, en lloc de per municipis o comarques.

L’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) és l’associació referent dels professionals del sector de la indústria musical amb més antiguitat del país (amb més de 40 anys d’història) i es pot considerar el Col·legi Professional dels representants, els mànagers i els promotors. Formen part d’ARC les 70 empreses més importants del país i és l’entitat articuladora del sector de la música en viu davant les institucions.

Recull de premsa