ARC: enquesta Alerta Roja, Sona9, subvencions projectes internacionalització & fires internacionals

Divendres, 5 de maig del 2021

Festivals per la Cultura Segura

Després de la roda de premsa realitzada avui, 5 de març de 2021, Festivals per la Cultura presenta un concert pilot per 5.000 persones per tal d’establir un nou protocol per a la celebració d’esdeveniments en el context actual.

El concert tindrà lloc el 27 de març de 2021 al Palau Sant Jordi amb l’actuació del grup Love of Lesbian. Aquest es realitzarà sense distància social i amb mascaretes FFP2 que facilitarà la mateixa organització de l’esdeveniment. A més, el mateix dia es realitzaran tests massius previs als assistents i es controlarà la temperatura corporal als accessos.

Els resultats d’aquest estudi permetran a la ciutat de Barcelona convertir-se en un referent mundial en disseny, execució i avaluació de protocols d’accés per a esdeveniments. A més, permetrà dissenyar i comprovar procediments alternatius al confinament total en cas de noves crisis.

 

 

Informa’t sobre la línia de subvencions a projectes d’internacionalització d’empreses i entitats del sector de la Música

El proper dimecres 10 de març de 2021, de 12:30h a 14:00h, tindrà lloc una sessió informativa promoguda per l’Institut Català de les Empreses Culturals, on es donaran a conèixer les novetats de les subvencions a projectes d’internacionalització per a empreses i entitats del sector de la música.

Es tracta d’una sessió gratuïta i de lliure accés que es realitzarà per streaming a través de la plataforma Zoom. La inscripció prèvia s’ha de realitzar abans del 9 de març de 2021, a les 17:00h, i hi poden assistir un màxim de dues persones per empresa.

Previ a la sessió informativa, es poden consultar les bases de la convocatòria

L’ICEC demana enviar qualsevol dubte a internacional.icec@gencat.cat per tal de resoldre’ls durant la sessió.

Inscriure’m

 

 

S’obre la convocatòria per a la presentació de propostes per a WOMEX21 & VISA FOR MUSIC

El WOMEX, trobada musical internacional i conferència mundial, ha obert el període per a la presentació de propostes artístiques a tots els músics, cineastes i professionals de la música, a nivell internacional. Un jurat independent i internacional valorarà totes les propostes.

Aquest any 2021, el WOMEX se celebrarà a Oporto del 27 al 31 d’octubre.

La data límit per a la presentació de propostes artístiques per a WOMEX 21 és el divendres 16 d’abril de 2021.

Presentar proposta artística

VISA FOR MUSIC, espai d’interacció entre músics i altres professionals del sector musical per tal d’oferir una major visibilitat als artistes africans i de l’Orient Mitjà, també ha obert el període per a la presentació de propostes artístiques.

Aquest any se celebrarà la 8a edició de forma híbrida, combinant concerts en directe i virtuals. Aquesta edició se celebrarà en el context de recuperació de la crisi sanitària, amb l’objectiu d’explorar les prioritats culturals i les tendències a l’Àfrica i l’Orient Mitjà.

La fira internacional tindrà lloc del 17 al 20 de novembre de 2021, a Rabat.

Presentar proposta artística

 

 

Comença la 21a edició del Sona9

La 21a edició del Sona9 obre la convocatòria l’1 de març i fins al 15 de maig de 2021, a través del seu portal web per tal que els grups i cantants dels Països Catalans puguin presentar les seves cançons i música de qualsevol estil, en llengua catalana.

El certamen atorgarà més de 50.000 euros en premis per als guanyadors i el concurs tindrà un seguiment promocional a la revista Enderrock, al programa Sona9 d’iCat i a Catalunya Ràdio. També hi haurà emissions de concerts i clips a Televisió de Catalunya.

Les bandes i cantants participants hauran de superar quatre fases fins a la final:

  • Fase preliminar (juny): les 18 propostes seleccionades oferiran un concert preliminar que s’emetrà per streaming.
  • Final vot popular (juliol): l’artista amb més vots per part del públic passarà directament a la fase final del Sona9.
  • Concerts fase final (setembre-octubre): concert per part de les 5 propostes escollides, gravació d’una cançó i estada a les Cases de la Música.
  • Gran final (novembre): actuació dels  grups finalistes i dels guanyadors de l’edició passada.

Bases Sona9

 

 

Enquesta “EN ALERTA ROJA”

Alerta Roja” ha llançat una enquesta nacional per a treballadors i treballadores, autònoms/es i empreses de la indústria cultural, dels esdeveniments i espectacles.

L’objectiu principal de l’enquesta es corregir la carència de dades estadístiques de la Indústria Cultural, dels Esdeveniments i dels Espectacles per tal de mostrar unes dades que reflecteixin la realitat actual i global del sector després de la paralització de l’activitat el març del passat any 2020. La finalitat d’aquesta enquesta es transmetre els resultats al Parlament Europeu i a les diferents Administracions Públiques de tots els àmbits territorials.

Respon l’enquesta aquí