ARC: Èxit del concert al Palau St. Jordi, Estudi CoNCA & Fires i festivals

Èxit de l’estudi observacional del concert pilot al Palau Sant Jordi

L’anàlisi dels resultats del concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi el passat 27 de març permet afirmar que l’esdeveniment organitzat per Festivals per la Cultura Segura no va tenir impacte en la transmissió de COVID-19 entre els assistents. 

Entre els organitzadors d’aquesta prova pilot es troben els festivals associats d’ARC: The Project, Cruïlla i Canet Rock, així com Primavera Sound, Sónar i Vida Festival.

Després d’analitzar les dades, en col·laboració amb el servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, els responsables de l’estudi han conclòs que, amb l’anàlisi de dades a 14 d’abril de 2021, els casos detectats suposen una incidència acumulada a 14 dies de 130’7 casos/100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada de la població de la ciutat de Barcelona en el mateix grup d’edat i mateixa data va ser de 259.5 casos/100.000 habitants.

Segons els investigadors, la incidència acumulada no suggereix cap impacte en la transmissió de COVID-19 durant el concert. Així doncs, aquestes dades permeten excloure que el concert del Palau Sant Jordi hagi constituït un esdeveniment de súpertransmissió de la COVID-19, tal com fins al dia d’avui s’havien catalogat aquests tipus d’esdeveniments en recintes interiors i assistència massiva de públic.

Més informació

 

Novetats del Primavera PRO

El menú per a professionals del Primavera Pro 2021 comptarà amb la irrupció dels NFTs (un tipus de criptomoneda) en l’àmbit musical, la ‘gamificació’ de les experiències musicals, les noves polítiques de les plataformes de streaming per a afavorir a artistes i una guia per a gestionar els drets editorials, connexos i de sincronització en els mitjans digitals.

A més, al llarg de la convenció es voldrà reivindicar la diversitat en la indústria musical. La pionera xenofeminista de 85 anys, Sandy Stone, estarà presentant la seva compilació d’artefactes científics i literaris “La guerra de deseo y tecnología” (Holobionte, 2020), i s’ampliarà el cicle ‘InsumisEs’ per a abastar la interseccionalitat en la nova ona de feminisme, amb noms com Anneke Necro i Sabrina Michelle.

En l’àmbit internacional, el Primavera Pro connectarà amb concerts en streaming des de Taiwan, Hongria, Xile, Itàlia, el Perú i Irlanda entre altres països, els cartells dels quals es faran públics pròximament.

Per últim, el Primavera Award d’enguany és un premi compartit entre els doctors Boris Revollo i Josep Mª Llibre, pel seu treball de recerca sobre les mesures sanitàries que garanteixen l’assistència segura a esdeveniments massius suprimint les restriccions relatives a la distància física en un context de pandèmia.

Més informació

 

El CoNCA publica l’informe d’impacte econòmic de la COVID-19 en els sectors culturals

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i el Departament de Cultura i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), juntament amb D’EP Institut, han elaborat un informe tècnic que permet fer una estimació de l’impacte econòmic de la COVID-19 en el sector cultural català. L’informe fixa en un 24% les pèrdues d’ingressos del conjunt del sector cultural català durant el 2020, que ha passat de facturar 4.475 milions d’euros el 2019 a 3.387 milions d’euros el 2020.

L’informe afirma que els sectors que requereixen la presencialitat, com les arts escèniques i les musicals, han estat els més castigats durant la crisi, assumint unes pèrdues del 72% respecte de l’exercici anterior. Les arts escèniques han tingut unes pèrdues del 58% i la música en viu del 87%.

L’estudi també conclou que la conversió al digital no compensa per ara la inversió econòmica necessària en el cas de les fires i festivals. La disminució d’ingressos, i la pèrdua de patrocinis que implica, fa que aquesta conversió es justifiqui únicament pel manteniment de l’activitat i el posicionament de marca. Els gestors consultats pronostiquen un futur híbrid, amb més opcions i canals, en el qual el digital és un complement i no un substitut de l’oferta física.

Descarrega l’informe complet

 

El Festival Monocicle convoca els concursos d’autoria i de videoclips

El Festivalet Monocicle, que tindrà lloc del 3 al 5 de setembre a Sant Pere de Ribes, ha obert el termini per a presentar propostes per a la 7a edició del seu certamen de creació. D’una banda se celebra un concurs de música d’autor i, d’altra banda, un concurs de videoclips.

CONCURS PER A MÚSICA D’AUTOR
Pot participar qualsevol persona amb creacions pròpies, sense exclusió per límit d’edat i que no tingui compromís discogràfic. Les tres propostes finalistes estaran emmarcades dins de la programació d’activitats del Festivalet Monocicle que es realitzarà el 4 de setembre a partir de les 19:00 h a Sant Pere de Ribes (Barcelona).

CONCURS DE VIDEOCLIPS
Les produccions que es presentin no podran ser anteriors al 30 de juliol de 2020, els videoclips no poden tenir més de 6 minuts de duració incloent crèdits i s’han hagut d’haver realitzat amb un pressupost inferior a 2.500 €.

La data límit per inscriure’s a tots dos concursos és l’1 de juny del 2021.

Inscripcions i bases – Concurs música d’autor

Inscripcions i bases – Concurs videoclips

 

El BIME consolida el pont entre Europa i Amèrica Llatina sumant una segona cita anual a Colòmbia

BIME, la Trobada Internacional de la Indústria Musical amplia el seu espai per a reflexionar sobre els reptes que impulsen el futur del sector i gaudir de la música en viu amb Bogotà com a nova seu a Amèrica Llatina. Des de 2013, cada any, Bilbao ha acollit aquesta trobada a l’octubre i a partir de 2022 també ho farà a Bogotà el mes d’abril.

La capital colombiana és una urbs vibrant en un país que respira música (forma part de la xarxa de Ciutats de la Música d’UNESCO) i, des de fa anys, mostra una gran sensibilitat econòmica i política cap a aquelles activitats que generen béns o serveis creatius en els àmbits de les arts i el patrimoni, les indústries culturals i les noves tecnologies. A més de la privilegiada ubicació geogràfica de la ciutat dins de l’espai llatinoamericà, Colòmbia és el bressol d’un creixent nombre d’artistes d’èxit en l’àmbit global.

Més informació