ARC: FiM Vila-seca, reunió #CulturaSegura i altres convocatòries

Gaudeix dels avantatges d’acreditar-te a la FiM Vila-seca com a soci/a d’ARC

El termini per sol·licitar l’acreditació professional per a l’edició 2021 de la FiM Vila-seca està obert. La fira tindrà lloc del 7 al 9 de maig de forma presencial, i el 6 de maig en format online.

Gràcies a l’acord de col·laboració entre ARC i la FiM, els socis i sòcies d’ARC poden gaudir d’una sèrie d’avantatges en primícia:

  • Espai de trobada presencial exclusiu pels associats i associades d’ARC a les sales nobles del Castell de Vila-seca.
  • Descompte exclusiu del 10% en els allotjaments oficials de la FiM Vila-seca. Consulta els Hotels i procés de reserva aquí.
  • Accés a les activitats de networking i matchmaking, showcases, trobades ràpides, presentacions de projectes i mentories exprés.
  • Possibilitat de presentar catàleg d’artistes davant de programadors per a les jornades professionals.
  • Accés a l’àrea PRO de trobada i intercanvi al Castell de Vila-seca.
  • Reserva anticipada dels concerts i espectacles oberts al públic i accés exclusiu als showcases FiM PRO.

Demana la teva acreditació professional gratuïta

Més informació

 

Reunió de #CulturaSegura amb les Conselleries de Cultura, Salut i Interior

Tal com sabeu, ARC forma part del grup impulsor de la plataforma Actua Cultura 2%. La comissió de treball #CulturaSegura conjuntament amb els representants dels festivals i equipaments es reuneixen amb regularitat amb la consellera de Cultura i el seu equip, així com amb un grup d’experts epidemiòlegs i representants de Salut. En representació del sector musical hi participa la Carmen Zapata.

La darrera reunió va tenir lloc el 30 de març de 2021, en la qual la consellera de Salut es va referir al futur d’una forma pessimista, afirmant que les dades no milloren i tampoc sembla que ho facin de cara als mesos d’estiu, de manera que no existeix en aquest moment la possibilitat d’ampliar aforaments. Tanmateix, va mencionar la reducció i limitació de la mobilitat que, tal com ja sabem, és efectiva a partir d’avui dia 8 d’abril.

La Carmen Zapata va insistir en l’efecte terapèutic de la cultura per mitigar la fatiga pandèmica i promoure la salut mental. Des de #CulturaSegura no es plantegen tancaments ni reduccions als espais i és per això que, al llarg de la reunió, es va puntualitzar que les sales només poden obrir si estan subvencionades.

Per altra banda, s’ha preguntat si amb resultats exitosos de la prova pilot realitzada el dia 27 de maig al Palau Sant Jordi es podria realitzar un canvi en les mesures actuals per beneficiar les activitats i les sales. Per ara l’autotest no és una possibilitat i els testos s’han de realitzar obligatòriament a través de personal sanitari o acreditar no ser transmissor amb un certificat de vacunació.

 

3a edició del JAZZ I AM, del 8 al 10 de setembre de 2021

La important trobada internacional del món jazzístic a Barcelona organitzada per Taller de Músics, JAZZ I AM, ha confirmat que tindrà lloc del 8 al 10 de setembre de 2021.

Ja han estat anunciats els 12 grups escollits pel jurat professional que actuaran al llarg dels tres dies de la trobada: Blai Vidal Aïgo Project, Gökhan Sürer Quintet, Greg Hollis Group, Lucia Fumero, Magalí Sare & Manel Fortià, Alba Careta i Sergio de Lope. A aquests s’hi sumaran les cinc formacions que no van poder actuar al JAZZ I AM 2020 a causa de la situació pandèmica: Curos, Gabriela Suárez Jazz Singer, Quartiana, Tomàs Fosch Quartet i Jose Carra Trio.

Tots ells actuaran davant dels programadors nacionals i internacionals.

Més informació

 

Premis de la Música Independent 2021: envia la teva candidatura artística fins el dia 11 d’abril!

Us recordem que el dia 11 d’abril tanca el termini per a presentar candidatures de projectes artístics per als Premis MIN 2021.

Es poden presentar els artistes i segells independents amb àlbums, EPs o singles autoeditats o publicats durant l’any 2020 i la inscripció la poden realitzar tant discogràfiques com editorials musicals, artistes o mànagers. Aquesta edició comptarà amb 21 categories premiades.

El procés de selecció consta de 4 fases:

Fase 1: Inscripció, del 24 de març a l’11 d’abril del 2021.
Fase 2: Votació del públic general, del 15 d’abril al 4 de maig del 2021.
Fase 3: Jurat professional escull als nominats, del 10 al 23 de maig del 2021.
Fase 4: Cerimònia d’entrega de premis, el 16 de juny del 2021.

Consulta les bases

Presenta la teva candidatura artística

 

Inscripció oberta al WOMEX 2021, sota la marca SOUNDS FROM SPAIN

A.R.T.E., entitat amb conveni de col·laboració amb ARC, obre el termini d’inscripció per a participar al WOMEX 2021 amb ICEX España y sota la marca SOUNDS FROM SPAIN, que tindrà lloc a Oporto del 27 al 31 d’octubre del 2021.

La despesa de participació (sense IVA) és d’entre 420 i 642 euros, amb acreditació inclosa. La data límit per a realitzar la inscripció és el 12 de maig de 2021.

Més informació i inscripció