Arriben els Premis Alícia 2021 de l’Acadèmia

El dilluns 21 de juny a les 12:00, se celebrarà la Proclamació dels Premis Alícia 2021 de l’Acadèmia Catalana de la Música. L’acta es durà a terme a la Sala Mompou de la seu de l’SGAE de Barcelona i es podrà seguir en directe per streaming.

Els Premis Alicia són els premis anuals atorgats pel sector de la música a Catalunya i estan conformats per 11 categories: Autoria, Interpretació, Talent emergent, Producció discogràfica, Directe, Projecte social, Projecte educatiu, Internacionalització, Periodisme musical i Trajectòria. L’objectiu dels Premis és promocionar, visibilitzar i reivindicar el valor de la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat, sense distinció de gèneres o estils.

L’acte comptarà amb la participació de la il·lustradora i escultora Carme Solé Vendrell, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura i creadora del guardó els Premis Alícia, que explicarà la seva relació amb la música com a creadora i persona. També, hi haurà la intervenció musical d’intèrprets de la Sant Andreu Jazz Band. Durant l’acte s’anunciaran els 11 premis de les diferents categories als premiats. L’acte es podrà seguir també per streaming i serà retransmès pel Canal 33 en diferit el mateix dilluns 21 de juny, al voltant de les 23:00h.

Els Premis compten amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Societat General d’Autors i Editors, la Fundació SGAE i l’entitat de gestió AIE, Artistes Intèrprets i Executants.

Entre els finalistes podem trobar músics com Sílvia Pérez Cruz, Clara Peya, Núria Rial, Xavier Sabata, Albert Pla; concerts en directe com 25 anys al Palau de la Música Catalana de Sabor de Gracia, Concert-Assaig Clínic a la Sala Apolo; projectes educatius com Sant Andreu Jazz Band, L’Escola Municipal de Música (EMMCA), Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC).

El programa dels premis Alícia serà el següent:

  • 12:00 – Presentació de l’acte.
  • 12:05 – Invitació a la Música, a càrrec de l’escultora i il·lustradora Carme Solé Vendrell.
  • 12:20 – Proclamació dels Premis Alícia 2021.
  • 12:35 – Discurs del president de l’Acadèmia Catalana de la Música, Gerard Quintana.
  • 12:45 – Final.

 

Per consultar tots els finalistes i més informació, consulteu al web oficial

Per seguir l’streaming en directe consulteu aquest enllaç