Bime Pro 2021, JAZZ I AM, Fem Cultura! & IETM Satellite Girona 2021

Presentació de la 9a edició del congrés internacional de música Bime Pro

Arriba la 9a edició del congrés internacional de música Bime Proel 27, 28 i 29 d’octubre en el Palacio Eskalduna de Bilbao. Aquest any, la indústria llatinoamericana tindrà un especial protagonisme, ja que estarà representada per una àmplia delegació de professionals de l’altre costat de l’Atlàntic.

En aquesta edició se sumaran més de 3.000 professionals que presentaran unes productives jornades de treball, networking, tallers i conferències on es tractaran temes com: la música com a eina per la lluita pel canviels drets d’autor entorn del livestreamingla contractació en festivals o els NFTs; així com les últimes plataformes i formats de prescripció musical per les noves generacions.

El programa, constarà d’un ampli i divers catàleg encapçalat per RAPHAEL, compartint la seva expertesa al llarg de 60 anys sobre els escenaris; SHIRLEY MANSON, cantant i compositora de Garbage, que recentment ha publicat disc i ha sigut ambaixadora de Keychange per liderar la lluita per la igualtat de gènere en la indústria musical, i MALA RODRIGUEZ, guanyadora d’un Latin Grammy, referent de la música urbana i reconeguda internacionalment.

Per més informació, consulteu el següent:

Més informació

 

Acreditacions pel JAZZ I AM 2021 ja disponibles

JAZZ I AM és una fira internacional nascuda a Barcelona el 2019 dedicada a potenciar les relacions entre els professionals de la música a partir de conferències, tallers, i actuacions de jazz nacional. L’objectiu principal del JAZZ I AM és encoratjar els artistes, les agències, sales, espònsors i institucions públiques i privades per construir col·laboracions internacionals.

El Taller de Músics, associats d’ARC, són els organitzadors d’aquest projecte que es farà el 8, 9 i 10 de setembre. Próximament, oferirem condicions especials per a tots els associats i associades a l’hora d’aconseguir les acreditacions.

En aquesta tercera edició, actuaran 12 projectes musicals triats pel jurat d’un total de 140 propostes. Aquests grups seran una mostra d’originalitat, qualitat i versatilitat de la música jazz del nostre país. Actuaran com a part del JAZZ I AM 2021 davant de programadors nacionals i internacionals on es podran trobar noms com: CurosGabriela SuárezJose Carra TríoLucia FumeroAlba Careta Group, entre d’altres.

Per més informació i poder veure el programa complet consulteu els següents enllaços:

Més informació

Programa JAZZ I AM 2021

 

L’Ajuntament de Barcelona presenta Fem Cultura!

El dia 15 de juny del 2021 l’Ajuntament de Barcelona ha presentat la primera de les nou mesures del Pla de Drets Culturals de Barcelona, Fem Cultura, en defensa dels drets fonamentals a exercir la pràctica i participació cultural. La mesura, Cultura als barris i acció comunitària. Dret a les pràctiques culturals i noves centralitats, té l’objectiu d’enfortir la cohesió social a través del reconeixement del dret a les pràctiques culturals.

Dins d’aquestes nou mesures, s’han dissenyat un total de 100 accions que s’han de desplegar fins al 2023 perquè Barcelona es doti d’una política cultural fonamentada en els drets culturals i que tingui com a consideracions centrals aspectes com l’accés, les pràctiques culturals i la producció cultural, entre altres.

Una de les principals línies d’acció presentades tracta de consolidar la descentralització d’activitats i programacions a l’aire públic donant suport a aquelles iniciatives que tinguin la vocació de tenir un impacte a la ciutat. És a dir, donar més visibilitat i protagonisme a escala de ciutat a programacions, festivals i projectes singulars sorgits a iniciativa de districtes i entitats.

Per a més informació, consulteu el següent enllaç:

Més informació

 

Inscripcións pel IETM Satellite Girona 2021

El IETM Satellite Girona són uns meetings coorganitzats per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb el festival Temporada Alta i l’Ajuntament de Girona. El pròxim Satellite Meeting se celebrarà del 25 al 27 de novembre de 2021 a Girona. La participació d’aquest any, serà tant presencial com virtual amb un màxim de 120 participants en cada categoria amb inscripció prèvia obligatòria.

En aquestes trobades s’escoltaran iniciatives que han fomentat el canvi social i s’exploraran maneres de desconstruir el paper de les arts a la nostra societat. Aquest any, hi haurà tres fils temàtics diferents, cadascun dels quals explora un espai particular per al canvi social:

  • Nous plans de finançament i polítiques culturals
  • Models alternatius per a la internacionalització
  • Oportunitats per a la innovació artística.

Tanmateix, el Satellite Girona oferirà un espai per presentar projectes culturals o artístics innovadors vinculats als tres fils temàtics de la trobada. En aquesta pàgina hi ha més informació i la data límit per enviar les propostes és el 9 de juliol de 2021.

Per les inscripcions i més informació, consulteu els següents enllaços: