Cens D’artistes, Reestructuració Departament De Cultura & Resultats Premis Alícia 2021

Acte de presentació del Cens d’artistes de Catalunya

El dilluns 28 de juny a les 18:30h, tindrà lloc l’acte de presentació del Cens d’artistes de Catalunya i el debat sobre “Els drets i recursos per artistes” al vestíbul de la primera planta d’El Modern a Girona. L’activitat és gratuïta i és necessària inscripció prèvia.

El Cens d’artistes és un recurs que dóna l’oportunitat de millorar els drets dels artistes, sumat a l’estatut de l’artista i les organitzacions gremials, són eines que permeten una major garantia de professionalització. Aquesta iniciativa va ser creada el desembre de 2020 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb el CoNCA i les associacions de professionals de la cultura.

L’acte estarà moderat per Ingrid Guardiola (directora del Bòlit) i comptarà amb la participació de diferents professionals com Eduardo Maura (impulsor de l’Estatut de l’Artista), Guillem Arnedo (vicepresident de l’Acadèmia de la Música Catalana), Montserrat Moliner (presidenta de la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya) i Laiza Alzueta (directora del PECT Indústries Culturals).

Per accés a la inscripció gratuïta i més informació, consulteu els següents enllaços:

Més informació.

Inscripció gratuïta

 

Reestructuració del Departament de Cultura amb la innovació, la cultura digital i la política lingüística com a prioritats

El Govern de la Generalitat ha aprovat el Decret de reestructuració del Departament de cultura amb la intenció de redefinir el Departament i la governança dels seus equipaments i organismes adscrits per tal d’adaptar els seus objectius a la realitat actual.

El nou decret modifica la denominació de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, que passa a ser Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques amb la finalitat d’incidir i millorar l’accés a la cultura.

D’altra banda, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural incrementen les entitats representatives de col·lectius d’altres territoris de la Generalitat. També, hi ha la creació de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, on s’impulsaran projectes i programes que fomentin la innovació cultural.

Per tenir accés a més informació consulteu al següent enllaç:

Més informació.

 

Guardonats i guardonades dels Premis Alícia 2021

El 21 de juny, coincidint amb la celebració del Dia de la Música, es van conèixer els guardonats i guardonades dels Premis Alícia 2021 de la mà de l’Acadèmia Catalana de la Música, un acte que es va dur a terme a la seu de la SGAE a Catalunya.

L’acte es va poder seguir per streaming i posteriorment va ser emès pel Canal 33 i va comptar amb la participació de la il·lustradora i escultora Carme Solé Vendrell, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura i creadora del guardó dels Premis Alícia, que va explicar la relació que té i ha tingut amb la música com a creadora i com a persona. També es va comptar amb l’actuació musical d’intèrprets de la Sant Andreu Jazz Band.

Entre els premiats i premiades podem trobar a artistes com Maria del Mar Bonet amb el premi Trajectòria, Albert Guinovart amb el premi Alícia a l’Autoria i Sílvia Pérez Cruz amb premi Alícia a la interpretació.

Per consultar el llistat complet de premiats i premiades i recuperar l’acte complet consulteu els següents enllaços:

Veure l’acte dels Premis Alícia 2021.

Llistat de finalistes.