Comunicat Cercle de Cultura & Convocatòries artístiques Fires

Divendres, 15 de gener de 2021

Comunicat del Cercle de Cultura sobre els sectors de la cultura i els Fons de Recuperació Europeus

Aquest dimecres, 13 de gener, el Cercle de Cultura, del qual l’Associació ARC forma part, ha llançat un comunicat demanant a les administracions públiques Estatal i Catalana que la cultura i les indústries culturals formin part de les prioritats reals amb les quals es gestionin els fons europeus de recuperació, resiliència i transformació.

El comunicat del Cercle de Cultura reivindica el valor estratègic de la cultura en la recuperació i transició econòmica post-Covid19 i planteja la necessitat que aquests fons arribin als sectors de la cultura, per garantir la seva capacitat de creació de valor i competitivitat, reconversió i diversificació d’activitats econòmiques tradicionals, i impuls de la innovació en altres sectors.

Segons el seu comunicat, la cultura és un dret i un element clau per a la qualitat de vida, però a més és una inversió. La despesa pública genera un impacte molt superior en el PIB, que es trasllada també en termes d’ocupació i de tres altres efectes positius que han de veure amb l’activitat econòmica general. La construcció de l’oferta turística no seria possible sense la cultura. Per altra banda, la cultura és fonamental per a l’atracció de talent i és un factor clau en el desenvolupament de l’economia creativa i les indústries culturals que hi són relacionades. I en tercer lloc, la cultura té una capacitat molt important per a generar innovació i competitivitat, millorant el posicionament de ciutats i territoris.

Comunicat Cercle de Cultura

 

S’acaba el termini per la convocatòria artística de la Fira Mediterrània de Manresa

El proper dimecres 27 de gener finalitza el termini de la convocatòria artística de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 14 al 17 d’octubre de 2021.

Per a la selecció de les propostes, es tindran en compte els següents criteris:

 • Qualitat i interès artístic.
 • Encaix amb els eixos programàtics de la Fira.
 • Caràcter d’estrena: absoluta, a Catalunya o a l’Estat espanyol.
 • Recorregut potencial de la proposta.
 • Interès mostrat cap a la Fira com a espai de trobada, de diàleg i d’intercanvi.
 • Possibilitat de fer més d’una actuació per facilitar el visionat per part dels professionals acreditats.
A més, els artistes i grups seleccionats tindran la consideració de professionals inscrits, pel que gaudiran de dues acreditacions professionals gratuïtes, així com 10 invitacions pel seu propi concert (en cas que sigui de pagament).

Inscriu el teu projecte musical a la FiM Vila-seca fins al 3 de febrer

El període d’inscripció artística de la Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca segueix obert fins al 3 de febrer. Es podran presentar totes les propostes musicals que compleixin els següents requisits:
 • Els projectes candidats han de ser grups emergents dins l’àmbit de les músiques modernes o companyies i espectacles de música familiar.
 • Es poden inscriure els projectes musicals procedents de Catalunya.
 • Les propostes musicals poden ser interpretades en qualsevol idioma.

Més info i inscripcions aquí

La FiM Reset, que tindrà lloc el 7, 8 i 9 de maig, vol ser un punt de trobada per a professionals del sector de la música, nous talents i propostes per a tots els públics. És per això, que des de l’Associació ARC ja hem iniciat el contacte amb la Fira amb l’objectiu d’establir un conveni de col·laboració.

 

El MMVV obra la presentació de propostes artístiques fins al 31 de març

El Mercat de Música Viva de Vic prepara ja la seva 33a edició que se celebrarà del 15 al 18 de setembre, a més, ja s’ha obert el període de presentació de propostes artístiques per formar part de la programació.

La direcció artística del MMVV escollirà al voltant de 60 propostes basant-se en els següents criteris

 • Es prioritza que es tracti d’una estrena d’espectacle o disc nou.
 • Es valora la identitat pròpia, el risc artístic i la trajectòria de l’artista/banda.
 • Es valora la solidesa de l’empresa de management.
 • Es valora el potencial de venda, viabilitat econòmica i tècnica.
 • Es valora l’explicació dels objectius del projecte i la importància del seu pas pel MMVV per assolir aquests o una part d’aquests objectius.

El termini per les propostes finalitza el 31 de març.

Més info i inscripcions aquí