Comunicat Acadèmia Catalana De La Música & Pressupost Cultura 2%

L’Acadèmia Catalana de la Música exigeix eliminar les restriccions imposades al sector de la música

L’Acadèmia Catalana de la Música ha publicat aquesta setmana un comunicat on apel·lava directament als governs català i de l’estat a eliminar les restriccions que han imposat al sector de la música.

En aquest comunicat, l’Acadèmia posa sobre la taula la necessitat de recuperar i normalitzar les activitats vinculades a la música, ja que contribuiria a pal·liar els problemes de salut derivats de la pandèmia. Tanmateix, les actuals restriccions també estan ocasionant greus problemes socials i d’ordre públic amb la proliferació imparable de macrobotellots i actituds incíviques.

Malgrat una recuperació parcial i gradual de la normalitat, L’Acadèmia manifesta la seva preocupació pel sector i els seus professionals, i cita textualment: “El sector de la música està a la UCI”. Aquesta recuperació està donant una imatge de normalitat que no és representativa a la realitat del sector: “La música és salut, però tot i així un 60% del sector encara està inactiu a causa de les restriccions”.

Podeu consultar el comunicat sencer a continuació:

Comunicat Acadèmia Catalana de la Música

 

El Pla de Govern situa la cultura al centre de les polítiques públiques

El president de la Generalitat Pere Aragonès, durant la seva compareixença del debat sobre l’orientació política general del Govern ha manifestat que vol acostar la cultura a la ciutadania fent-la el centre de les polítiques públiques.

El Departament de Cultura, s’ha marcat els objectius de treballar per la recuperació del sector, construir un sistema cultural de referència, garantir l’accés lliure i universal com a dret bàsic, dinamitzar el sector audiovisual com a font de creixement econòmic i assegurar el present i el futur del català, aquests són els eixos principals de la legislatura.

La cultura és la porta d’accés a la creativitat, a la integració i a l’esperit crític. Per això, el Govern es marca com a objectiu l’assoliment del 2% del pressupost de la Generalitat per a cultura per poder fer front a les conseqüències de la pandèmia.

Per més informació consulteu el següent enllaç:

Més informació