Comunicat oficial d’Es_Música

La Federació de la Música d’Espanya (Es_Música), de la qual ARC és membre, ha emès un comunicat en data 20 d’abril del 2021 per a manifestar la seva total oposició al pla per a la prohibició d’esdeveniments culturals que, segons les últimes notícies aparegudes en diversos mitjans de comunicació, serà presentada de manera imminent pel Ministeri de Sanitat, així com el malestar davant la inoperància del Ministeri de Cultura referent a aquestes possibles mesures.

Es_Música manifesta que:

  • El sector de la música i la cultura ha estat un absolut exemple de seguretat i responsabilitat en totes les fases de la pandèmia, aconseguint que no es produeixin brots, havent estat reconeguda aquesta labor pels responsables de sanitat.
  • La intenció del Govern implica una generalització indiscriminada que ignora els protocols i proves pilot aportades des del sector per a garantir el major equilibri entre salut i activitat cultural.
  • La mesura genera una greu incertesa i la destrucció de la música en viu a Espanya.
  • Es tracta d’un sector totalment acostumat a complir una normativa rigorosa que ha sabut adaptar aquest coneixement, així com els codis de treball necessaris per a garantir la seguretat sanitària del públic en la pandèmia.

Consulta el comunicat complet