Comunicat sobre el confinament municipal

L’ASSOCIACIÓ ARC MOSTRA LA SEVA INDIGNACIÓ I DENUNCIA QUE ES PUGUI TRENCAR EL CONFINAMENT MUNICIPAL PER ASSISTIR A MÍTINGS ELECTORALS I NO PER ASSISTIR A UN CONCERT O ACTE CULTURAL

ELS PROFESSIONALS DE LA MÚSICA EN DIRECTE I TOT EL TEIXIT QUE EN DEPÈN, RECLAMEN QUE LA CULTURA, COM A DRET ESSENCIAL, SIGUI TRACTADA IGUAL QUE LA PARTICIPACIÓ POLÍTICA

Amb l’anunci que ha fet avui el Govern català de la possibilitat de trencar el confinament municipal per assistir a un míting electoral, demostra que segueix maltractant i menystenint la indústria catalana de la cultura. Així de contundent es mostra l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) quan avui el Govern Català ha aclarit que anar a un acte electoral és un dels motius que permeten saltar-se les restriccions en vigor des de les passades festes.

Ara fa unes setmanes, ARC denunciava en un comunicat que fer un confinament municipal sense excepció per a actes culturals -bé essencial declarat- retallava els drets dels ciutadans i ciutadanes. La indústria cultural i, concretament, la de la música en directe ha demostrat per activa i per passiva que no són focus de contagis. Actualment, a més, ja està complint amb escreix restriccions com la reducció de l’aforament i el límit de persones. La prohibició de què els espectadors d’altres municipis puguin assistir a un acte cultural, ha provocat una allau de suspensions de les actuacions previstes durant els pròxims mesos.

Tot i que el PROCICAT aprovarà un protocol amb les mesures de seguretat que han d’incloure els actes de campanya que comença aquest dijous a la mitjanit, ningú pot demostrar que els actes organitzats pels partits polítics siguin més segurs que els actes culturals que organitza una indústria experimentada que fa deu mesos que s’adapta constantment a les normes que dicta el Govern català.

Per tot això, ARC torna a reclamar que les entrades a un espectacle cultural també siguin considerades salconduits per als desplaçaments entre municipis i que també permetin arribar més tard de les 22 hores al domicili.

 

Recull de premsa