Comunicat en referència al confinament perimetral per a la Cultura

L’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) denuncia la prohibició de mobilitat els caps de setmana per assistir a actes amb música en directe.

L’ASSOCIACIÓ, QUE REPRESENTA EL 80% DELS REPRESENTANTS, MÀNAGERS I PROMOTORS DE CATALUNYA DEMANA QUE ES RECTIFIQUI EN LA DECISIÓ DE QUÈ ELS ESPECTADORS ALS ACTES CULTURALS DEL CAP DE SETMANA NOMÉS PUGUIN SER DEL MATEIX MUNICIPI.

Després de la publicació de la normativa publicada al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) en la qual es detalla les normes de la primera fase de la desescalada que entren en vigor aquest dilluns 23 de novembre, l’associació creu totalment necessari per al sector i  reclama:

  • La rectificació de la prohibició de mobilitat de divendres a diumenge als actes culturals, pel fet que precisament aquests dies és quan es programen la majoria de les actuacions de música en directe.
  • Afegint aquesta decisió a la reducció de l’aforament al 50% i el límit de 500 persones amb la prohibició de què els espectadors d’altres municipis puguin assistir a l’acte cultural, propicia una altra allau de suspensions de les actuacions previstes el que resta d’any.
  • Que es facin modificacions al DOGC amb les següents mesures:
    • Que els espectadors d’una altra població puguin assistir a un acte cultural tot i el confinament perimetral.
    • La possibilitat d’assistir a un acte cultural malgrat el toc de queda. L’entrada serà el justificant per poder arribar més tard de les 22 hores al domicili.

L’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) és una de les associacions professionals del sector de la indústria musical amb més antiguitat del país (amb més de 40 anys d’història) i es pot considerar el Col·legi Professional dels representants, els mànagers i els promotors. Compta amb més de 60 empreses associades.