Tancada l’edició de l’Anuari de la Música 2019

El passat dimecres 19 de juny, es va dur a terme l’última reunió del Consell de Redacció de l’Anuari de la Música 2019, coeditat per l’Associació ARC i el grup Enderrock.

L’Anuari de la Música és una publicació anual que copsa l’estat actual del sector musical del país. La finalitat de l’Anuari és prendre la paraula i mostrar el valor del treball de les empreses que es dediquen a la música en directe aportant informació de diverses persones i entitats que representen la indústria musical catalana.

La 24ena edició d’aquesta revista, l’Anuari de la Música 2019, es centra a valorar el paper de les dones en la indústria i l’educació musical, a més de donar les dades del sector i activitats musicals que s’han dut a terme durant l’any 2018.

El projecte de l’Anuari forma part d’una de les cinc línies de treball anuals de l’Associació ARC, amb els següents objectius:

  • Elaboració d’una publicació impresa que tracti el pes econòmic de la indústria de la música en el 2019 i la seva evolució respecte als darrers anys.
  • Oferir un balanç amb anàlisis, estadístiques, articles de valoració i d’opinió amb gràfiques i rànquings complementats amb reportatges i entrevistes amb la participació de prop d’un centenar de veus representatives del sector i dels artistes més destacats.
  • Mostrar una anàlisi de la presència de gènere i llengua catalana als principals festivals.

Entre els continguts de l’Anuari de la Música trobem informes sobre l’evolució de la indústria de la música en directe, sobre el consum de música i sobre l’estat de la indústria discogràfica, entrevistes i opinions de professionals relacionats amb el sector (mànagers, promotors, representants, periodistes, polítics, etc.), informació sobre les activitats produïdes durant el 2018 (mercats, fires, festivals, etc.), dades de subvencions i impacte econòmic del sector, analítiques de diferents estils musicals i el seu estat actual, entre altres reportatges.

Properament s’anunciarà la data de presentació de l’edició de l’Anuari 2019.