Fires i Mercats 2019

ARC participa a les Fires Nacionals i Internacionals amb els següents objectius:

  • Estimular la contractació dels artistes de les empreses d’ARC.
  • Impulsar projectes de cooperació internacional que permetin el coneixement i la difusió de les propostes dels nostres associats.
  • Donar a conèixer l’associació i captació de nous associats.

-MIL LISBOA 2019 – Lisbon International Music Network
27, 28 i 29 de març del 2019

MIL Lisboa és un festival i convenció centrat en la difusió de la música internacional. Una plataforma d’intercanvi per a la indústria musical europea, africana i sud-americana.

Pel que fa al Programa PRO del MIL LISBOA, durant l’edició del 2019 hi han participat prop de 70 ponents durant els tres dies d’aquesta fira internacional.

El programa artístic del MIL LISBOA 2019 conté més de 70 actuacions de bandes d’arreu del món. Aquestes tenen lloc als clubs nocturns i locals de música de Cais do Sodré, ubicats al cor de la vida nocturna de Lisboa.

L’Associació ARC ha estat representada de manera presencial pel president de la entitat, Jordi Gratacòs durant els tres dies de durada del MIL Lisboa 2019.

A més, s’ha comptat amb la participació de Gabriel Rebollo (Diggers Music) al Talk Room “South of Europe Music Export” al Palacete dos Marqueses do Pombal. Gabriel Rebollo va ser durant dos anys el project manager de BCN Music Export, el projecte d’internacionalització de l’Associació ARC.

En referència als showcases cal destacar l’actuació de les raperes catalanes, Tribade (Xavi Angulo, Propaganda pel Fet!), així com les actuacions de MC Buseta (Ferran Andrés, Polar Nights), F/E/A/- Forces elèctriques d’Andorra (Joan Cabot, Bubota), Intana (José Miguel Garanto, Unpictured Management) i Bea Pelea (Ferran Andrés, Polar Nights).

El MIL Lisboa 2019 va comptar també entre els acreditats amb la presència d’Ixent Sampietro i Marta López (Èxits Produccions & Management / Clownia Festival / Halley Records), Xavi Angulo (Propaganda Pel Fet! / Tribade / Stroika / Casa de la Musica), Marc Lloret (Mercat de Música Viva de Vic), Albert Juncosa (Mad Cool Festival), Armando Rua (ACCES), César Guisado (Monkey Week), Miguel Garrido (Charco Music), Carmina Carot (Sala Apolo), Edu García (Giradiscos), Elisa Quevedo (La Voz de Tara), Fernando Delgado ([PIAS] Ibero América), Ferran Andrés (MC Buseta / Polar Nights), Íñigo Hernández (Sounds of Tourism), Joan Cabot (F/E/A – Bubota), Jordi Lauren (PlayPlan Cultural), Vitor Belho (Nordesia), José Miguel Garanto (Intana / Unpictured), Manuel Roxo (Culturactiva) i Xavier Barceló (Music From Balearic Islands / FIRA B!), entre altres.

-PRIMAVERA PRO 2019
Del 29 de maig al 2 de j
uny del 2019
Gràcies al conveni entre Primavera Sound i l’Associació ARC, els associats han disposat d’acreditacions gratuïtes per accedir a totes les activitats del Day Pro Conference (conferències, tallers, showcases, reunions, etc.) com a punt de trobada global per la indústria musical actual. Més de 30 associats es van acreditar a través d’ARC per assistir-hi.

– Sónar + D 2019
Del 17 al 20 de juliol
Sónar+D és un congrés internacional que explora com la creativitat modifica el nostre present i imagina nous futurs, en col·laboració amb investigadors, innovadors i líders econòmics. Des de 2013, aquesta trobada antidisciplinar reuneix a Barcelona destacats artistes, tecnòlegs creatius, músics, cineastes, dissenyadors, pensadors, científics, emprenedors, makers i hackers, per a participar en una programació curosament seleccionada enfocada en la inspiració i el networking.

Els associats d’ARC disposen d’un descompte en la seva acreditació a aquest esdeveniment.

-Mercat de Música Viva de Vic 2019
Del 18 al 21 de setembre del 2019
El Mercat de Música Viva de Vic compta cada any amb una amplia participació dels associats d’ARC, els quals s’acrediten de forma completament gratuïta gràcies al conveni de col·laboració entre ARC i el MMVV. Un altre benefici que reben els associats d’ARC és la possibilitat de fer servir l’estand d’ARC per les seves reunions amb promotors nacionals i internacionals.

La participació d’ARC i els seus associats és diversa com ara l’oferiment d’speed meetings i pitchings, a més dels concerts i showcases on mostren els seus artistes i grups.

El MMVV és també un punt interessant de trobada per les diverses entitats del sector. En l’edició del 2018, per exemple, va tenir lloc la Constitució de la Plataforma Estatal per l’Estatut de l’Artista amb diverses associacions i entitats de l’Estat, i la presentació dels Premis Alícia per part  de l’Acadèmia Catalana de la Música. La  Jornada   de  Professionals   i  Tècnics Municipals del MMVV 2018  es  va  obrir  amb  un  pitching d’ARC a càrrec de Jordi Gratacós, Kiku Vallina i   Albert  Mas.

-Fira Mediterrània de Manresa
Del 10 al 13 d’octubre del 2019
La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d’espectacles que, amb la tradició mediterrània com a eix, es mou en dos àmbits principals: la cultura popular (basada en elements com la transmissió del patrimoni, l’encreuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura) i les músiques del món i folk (músiques vinculades a l’arrel des d’òptiques tant tradicionals com contemporànies).

L’Associació ARC hi participa cada any de manera presencial DES DE L’STAND ON, on informar dels serveis oferits, els associats i els diversos projectes com les possibilitats d’internacionalització. A més, els associats poden fer servir aquest espai per les seves reunions amb programadors I entitats del sector tant nacionals com internacionals.Els associats i associades d’ARC participen en els concerts i showcases de les jornades professionals. Les empreses associades a ARC gaudeixen d’acreditació gratuïta gràcies al conveni entre l’Associació ARC i la Fira Mediterrània.

-MaMA 2019 – Festival & Convention – (París, França)
Del 16 al 18 d’octubre del 2019MaMA és una convenció i festival de música amb seu a París pels professionals de la indústria musical internacional. Aquest esdeveniment ofereix una porta d’accés al mercat de la música francesa. MaMA suposa l’encontre més gran a França per l’intercanvi entre tots els actors de la indústria de la música: majors o independents, productors i promotors, locals i festivals, agències de llibres, discogràfiques, editorials, empreses de promoció, mitjans de comunicació i, evidentment, artistes.

L’Associació ARC, amb la seva branca d’internacionalització BCN Music Export ha participat els darrers anys als ‘speed meetings’ fent promoció i informant sobre la internacionalització de grups catalans. També ha col·laborat amb Catalan Arts en la gestió dels showcases on participaren grups catalans. Cal destacar que els membres d’ARC assistents poden gaudir d’un descompte per l’assistència al MaMa, gràcies al conveni que ARC té amb aquest esdeveniment des del 2017.

-Womex 2019 – The World Music Expo – (Tampere, Finlàndia)
Del 23 al 27 d’octubre del 2019WOMEX – The World Music Expo – és la trobada internacional de professionals de l’escena musical mundial més gran. Cada octubre, més de 2.700 professionals (incloent actuacions de 300 artistes) de més de 90 països, fent de  WOMEX la trobada de música més diversa de tot el món i un enorme espai pel networking. L’esdeveniment compta amb 7 escenaris, més de 750 empreses expositores i 100 conferenciants.

En l’edició del 2018 el president de l’Associació ARC, Jordi Gratacòs, va assistir a aquesta fira internacional que tingué lloc a Las Palmas de Gran Canaria en octubre de 2018. Tot i no tenir un estand propi de l’Associació ARC amb el seu projecte d’internacionalització, BCN Music Export, sí que es disposà d’un espai compartit a l’estand de l’ICEC. A més, també va haver-hi participació a diversos ‘speed meetings’ durant aquesta fira internacional.

-BIME PRO – International Music Epxerience (Biscaia, País Basc)
Del 30 d’octubre a l’1 de novembre del 2019Bizkaia International Music Experience és un esdeveniment referencial d’àmbit nacional i internacional que converteix a Bilbao en el punt neuràlgic de les indústries creatives. 
Gràcies a un conveni d’ARC amb BIME, els associats d’ARC disposen d’un descompte per accedir al BIME PRO, diversos associats assisteixen cada any a les diferents ponències i speed meetings d’aquesta fira que reuneix cada any a milers de professionals.

– Sudwave – South European Music Network (Arezzo, Itàlia)
Del 6 al 9 de novembre del 2019Aquest festival i trobada dels professionals de la música té lloc a les ciutats italianes de Florència i d’Arezzo. És un encontre dedicat especialment als nous talents musicals del sud d’Europa. Durant els 4 dies de durada del festival hi haurà tot tipus de reunions, ponències, speed meetings, showcases, tallers i gran quantitat de propostes del sector musical italià i internacional. A l’edició del 2018, va assistir presencialment el president d’ARC, en Jordi Gratacòs qui, a part de participar a diversos speed meetings, va col·laborar al showcase sobre internacionalització PLAYING ABROAD: Advices and contacts for bands and managers” fent una xerrada anomenada “Play in Spain”.

-La Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend (Castelló, País Valencià)
Del 7 al 10 de novembre del 2019La Fira Valenciana de la Música Trovam! és el certamen professional més important de la indústria musical al País Valencià. Actuacions en directe, debats, conferències, i una destacada presència de programadors, músics, promotors, mànagers i de tots els agents que formen part de la cadena de valor musical es donaran cita a Castelló a una convocatòria que pretén fer de la música un dels elements clau en el desenvolupament social, cultural i econòmic dels valencians.

En l’edició del 2018 els associats d’ARC pogueren gaudir d’importants avantatges com acreditacions gratuïtes i grans facilitats d’allotjament.

– Visa for Music 2019 – Africa Middle East Music Meeting
Del 20 al 23 de novembre del 2019
Visa For Music (VFM) és el primer festival i mercat professional de la música per artistes d’Àfrica i l’Orient Mitjà. Aquest projecte neix d’una paradoxa: d’una banda, la manca de visibilitat dels artistes africans i de l’Orient Mitjà en l’àmbit internacional i, d’altra banda, un important dinamisme artístic i de la creació musical d’aquests músics. Per lluitar contra aquest problema, Visa For Music té com a primer objectiu destacar la creació artística d’Àfrica i Orient Mitjà pel que fa a la música del món i la música actual.

Aquest encontre s’ha convertit en un dels llocs de trobada essencials i importants per a professionals de tota la indústria musical, com a plataforma compartida per a la defensa i promoció del sector musical dels països africans i de l’Orient Mitjà, amb aproximadament 3200 professionals ajudant a les 185 vitrines dels 1093 artistes.