Fires i Mercats 2019

ARC participa en les Fires Nacionals i Internacionals amb els següents objectius:

 • Estimular la contractació dels artistes de les empreses d’ARC.
 • Impulsar projectes de cooperació internacional que permetin el coneixement i la difusió de les propostes dels nostres associats.
 • Donar a conèixer l’associació i captació de nous associats.

-MIL LISBOA 2019 – Lisbon International Music Network
27, 28 i 29 de març del 2019

MIL Lisboa és un festival i convenció centrat en la difusió de la música internacional. Una plataforma d’intercanvi per a la indústria musical europea, africana i sud-americana.

Pel que fa al Programa PRO del MIL LISBOA, durant l’edició del 2019 hi han participat prop de 70 ponents durant els tres dies d’aquesta fira internacional.

El programa artístic del MIL LISBOA 2019 conté més de 70 actuacions de bandes d’arreu del món. Aquestes tenen lloc als clubs nocturns i locals de música de Cais do Sodré, ubicats al cor de la vida nocturna de Lisboa.

L’Associació ARC ha estat representada de manera presencial pel president de l’entitat, Jordi Gratacòs durant els tres dies de durada del MIL Lisboa 2019.

A més, s’ha comptat amb la participació de Gabriel Rebollo (Diggers Music) al Talk Room “South of Europe Music Export” al Palacete dos Marqueses do Pombal. Gabriel Rebollo va ser durant dos anys el project manager de BCN Music Export, el projecte d’internacionalització de l’Associació ARC.

En referència als showcases cal destacar l’actuació de les raperes catalanes, Tribade (Xavi Angulo, Propaganda pel Fet!), així com les actuacions de MC Buseta (Ferran Andrés, Polar Nights), F/E/A/- Forces elèctriques d’Andorra (Joan Cabot, Bubota), Intana (José Miguel Garanto, Unpictured Management) i Bea Pelea (Ferran Andrés, Polar Nights).

El MIL Lisboa 2019 va comptar també entre els acreditats amb la presència d’Ixent Sampietro i Marta López (Èxits Produccions & Management / Clownia Festival / Halley Records), Xavi Angulo (Propaganda Pel Fet! / Tribade / Stroika / Casa de la Música), Marc Lloret (Mercat de Música Viva de Vic), Albert Juncosa (Mad Cool Festival), Armando Rua (ACCES), César Guisado (Monkey Week), Miguel Garrido (Charco Music), Carmina Carot (Sala Apolo), Edu García (Giradiscos), Elisa Quevedo (La Voz de Tara), Fernando Delgado ([PIAS] Ibero América), Ferran Andrés (MC Buseta / Polar Nights), Íñigo Hernández (Sounds of Tourism), Joan Cabot (F/E/A – Bubota), Jordi Lauren (PlayPlan Cultural), Vitor Belho (Nordesia), José Miguel Garanto (Intana / Unpictured), Manuel Roxo (Culturactiva) i Xavier Barceló (Music From Balearic Islands / FIRA B!), entre molts d’altres.

-PRIMAVERA PRO 2019
Del 29 de maig al 2 de j
uny del 2019

El Primavera Pro és un punt de trobada pel món de la música que ofereix una finestra oberta a les novetats i els reptes del sector. Durant la setmana del Primavera Sound, s’analitza el panorama musical amb els experts més rellevants, desenes de grups emergents ofereixen showcases, i es dóna accés a totes les eines necessàries per als professionals de tot el món que hi assisteixen.

Gràcies al conveni entre Primavera Sound i l’Associació ARC, els associats han disposat d’acreditacions gratuïtes per accedir a totes les activitats del Day Pro Conference (conferències, tallers, showcases, reunions, etc.) com a punt de trobada global per la indústria musical actual. Més de 30 associats i associades es van acreditar a través d’ARC per assistir-hi.

– Sónar + D 2019
Del 17 al 20 de juliol
Sónar+D és un congrés internacional que explora com la creativitat modifica el nostre present i imagina nous futurs, en col·laboració amb investigadors, innovadors i líders econòmics. Des de 2013, aquesta trobada antidisciplinar reuneix a Barcelona destacats artistes, tecnòlegs creatius, músics, cineastes, dissenyadors, pensadors, científics, emprenedors, makers i hackers, per a participar en una programació curosament seleccionada enfocada en la inspiració i el networking.

Els associats d’ARC varen disposar d’acreditacions amb descompte per a aquest esdeveniment.

-Mercat de Música Viva de Vic 2019
Del 18 al 21 de setembre del 2019
El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) és un punt de trobada professional que reuneix a tots els sectors de la indústria musical. Des del 1989, cada setembre i durant quatre dies, la ciutat de Vic acull agents de tots els àmbits de la música, vinguts d’arreu del món per conèixer noves propostes, assistir a fòrums, intercanviar coneixement i comprar i vendre música.

El MMVV compta cada any amb una àmplia participació dels associats d’ARC, els quals s’acrediten de forma gratuïta gràcies al conveni de col·laboració entre ARC i el MMVV. Un altre benefici que reben els associats d’ARC és la possibilitat d’utilitzar l’estand d’ARC per les seves reunions amb promotors nacionals i internacionals.

La participació d’ARC en el 31è MMVV ha estat més intensa que mai:

 • Més de 30 associats i associades acreditats a través d’ARC.
 • 13 pitchings d’empreses associades.
 • Speed meetings amb 5 programadores associades.
 • 18 concerts de 9 empreses associades.
 • Reunions formals i informals entre associats i associades.

El MMVV és també un punt de trobada interessant per a les diverses entitats del sector. En aquesta darrera edició, han tingut lloc diverses presentacions de projectes com Cultura en Causa 2020, JUMP, Fira B!, SIM SAO PAULO, etc. Així com l’entrega dels Premis Alícia per part de l’Acadèmia Catalana de la Música.

-Fira Mediterrània de Manresa 2019
Del 10 al 13 d’octubre del 2019

La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d’espectacles que, amb la tradició mediterrània com a eix, es mou en dos àmbits principals: la cultura popular (basada en elements com la transmissió del patrimoni, l’encreuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura) i les músiques del món i folk (músiques vinculades a l’arrel des d’òptiques tant tradicionals com contemporànies).

Aquest 2019, 30 associats i associades hi han participat a travès de l’acreditació doble gratuïta que ofereix ARC. A més, es van presentar els projectes i/o artistes de 4 associats/des durant els pitchings organitzats per la Fira Mediterrània.

L’Associació ARC hi va participar, com cada any, de manera presencial des de l’estand a la Llotja Professional de la Fira, on es va informar dels serveis oferts i els projectes de l’associació. A més, els associats i associades van poden utilitzar aquest espai per a les seves reunions amb programadors i/o entitats del sector.

– MaMA Festival & Convention (París, França)
Del 16 al 18 d’octubre del 2019

MaMA és la major trobada francesa de la indústria musical que ofereix un programa de conferències amb més de 450 oradors internacional i 150 tallers i sessions per a tots els agents de la indústria musical.

L’Associació ARC va ser present al MaMA, on diversos associats i associades van assistir a fòrums, trobades i conferències juntament amb professionals internacionals coincidint amb el 10è aniversari d’aquesta convenció, la més gran del sector a França.

-BIME PRO – International Music Experience (Biscaia, País Basc)
Del 30 d’octubre a l’1 de novembre del 2019

Bizkaia International Music Experience (BIME) és un esdeveniment que converteix Bilbao en el punt de trobada entre professionals de les indústries creatives de més de 30 països. Un espai per connectar continents, fer negoci, compartir coneixements i descobrir les últimes innovacions en tot allò que es relaciona de manera directa o indirecta amb la música. BIME PRO es composa per un programa general de conferències de professionals juntament amb diferents activitats entre les quals destaquen:

 • BIME PRO FESTS: congrés de festivals
 • BIME PRO START UP!: trobada d’start ups dirigida a emprenedors
 • BIME PRO CAMPUS: cicle de formació per a estudiants
 • ATLANTIC MUSIC CONFERENCES SYMPOSIUM: conferència de fins a 10 fires procedents de països iberoamericans.

Dins el programa d’aquest any, BIME PRO compta amb més de 2.000 professionals, més de 1.000 empreses, més de 600 speed meetings i 220 ponents.

Gràcies al conveni de col·laboració entre ARC i BIME PRO, els associats i associades van disposar d’un 50% de descompte per accedir tant a les activitats professionals com al festival. Diversos membres de l’associació hi van assistir i participar en ponències i speed meetings.

-Fira Trovam (Castelló de la Plana, País Valencià)
Del 7 al 9 de novembre del 2019

La Fira Valenciana Trovam ha arribat a la 6a edició, creixent i consolidant-se any rere any. Enguany, ha tingut lloc a Castelló del 7 al 10 de novembre, on 8 associats i associades han disposat d’una nit d’hotel gratuïta a la ciutat. Les activitats de la Fira inclouen taules de debat, trobades de professionals, speed meetings, etc.