Fires i mercats 2020

ARC participa en les Fires Nacionals i Internacionals amb els següents objectius:

  • Estimular la contractació dels artistes de les empreses d’ARC.
  • Impulsar projectes de cooperació internacional que permetin el coneixement i la difusió de les propostes dels nostres associats.
  • Donar a conèixer l’associació i captació de nous associats.

-MIL LISBOA 2020 – Lisbon International Music Network

MIL Lisboa és un festival i convenció centrat en la difusió de la música internacional. Una plataforma d’intercanvi per a la indústria musical europea, africana i sud-americana. A travès de l’Associació ARC, els associats i associades gaudien d’un 25% de descompte en les acreditacions.

Degut a la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, la convenció s’ha traslladat al 2021.

-PRIMAVERA PRO 2020
Del 21 al 24 de juliol
del 2020

El Primavera Pro és un punt de trobada pel món de la música que ofereix una finestra oberta a les novetats i els reptes del sector. Durant la setmana del Primavera Sound, s’analitza el panorama musical amb els experts més rellevants, desenes de grups emergents ofereixen showcases, i es dóna accés a totes les eines necessàries per als professionals de tot el món que hi assisteixen.

L’alerta sanitària provocada per la COVID-19, ha forçat l’ajornament de Primavera Sound que tindrà lloc del 2 al 6 de juny de 2021. Tot i així, la conferència de Primavera Pro es projecta cap a l’univers online i se celebrarà del 21 al 24 de juliol de 2020.

La programació de taules rodones i converses convidarà a ponents i acreditats a imaginar quines transformacions esdevindran en el món de la música durant la nova dècada, sota el leitmotiv “I ara, què?”. Els showcasesmentoriestallers altres activitats s’adaptaran a les possibilitats de l’entorn digital.

Durant aquesta convenció online, es realitzarà una presentació d’emergents d’ARC, amb l’objectiu d’entrar en contacte amb els professionals més novells, oferir-los serveis específics a les seves necessitats i ampliar la base de l’associació.

A més, els associats i associades d’ARC, gaudeixen d’acreditacions gratuïtes per participar a totes les activitats professionals del Primavera Pro.

-Mercat de Música Viva de Vic 2020
Del 14 al 19 de setembre del 2020

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) és un punt de trobada professional que reuneix a tots els sectors de la indústria musical. Des del 1989, cada setembre i durant quatre dies, la ciutat de Vic acull agents de tots els àmbits de la música, vinguts d’arreu del món per conèixer noves propostes, assistir a fòrums, intercanviar coneixement i comprar i vendre música.

El 32è MMVV també s’uneix al món digital i prepara una edició amb actuacions i continguts digitals per a la seva activitat professional, amb un ampli programa que potenciarà la visualització de nous projectes i el contacte entre venedors i compradors, que tindrà lloc entra el 14 i el 19 de setembre.

Les activitats s’estructuraran a partir de tres eixos:

  1. Concerts d’estrena (gravats en exclusiva pel MMVV) que es podran visionar amb lliure accés a través de la web i del canal de Youtube.
  2. Pitchings, en vídeo, on les empreses podran presentar les seves propostes i novetats, disponibles per als acreditats.
  3. Webinars que combinaran sessions de gran format amb continguts d’interès ampli, amb altres més segmentats, on es podrà interactuar, en sintonia amb les tradicionals sessions d’speedmeeting.

Aquest any, les acreditacions professionals seran gratuïtes, per accedir als continguts, només caldrà registrar-se a través del web del Mercat.

-Fira B! Música 2020
De l’1 al 3 d’octubre del 2020

Fira B! és la trobada de música i arts escèniques de les Illes Balears, per afavorir la col·laboració i creativitat entre els diferents col·lectius. Aquest any un nou format, que s’estenia a totes les illes i es divida en àrees temàtiques. La fira arrancava el setembre de 2020 amb Arts Escèniques a Menorca i continuava de l’1 al 3 d’octubre a Eivissa i Formentera amb Música.

Degut a la incertesa de la situació sanitària, s’està estudiant la possibilitat d’ajornar la fira, tot i que no hi ha encara notícies oficials al respecte. Us informarem de qualsevol novetat.

Tot i així, des de l’Associació, estem treballant per a establir una col·laboració amb Fira B! per incentivar la presència dels membres d’ARC, es realitzi finalment en les dates previstes o més endavant.

– MaMA Festival & Convention (París, França)
Del 14 al 16 d’octubre del 2020

MaMA és la major trobada francesa de la indústria musical que ofereix un programa de conferències amb més de 450 oradors internacional i 150 tallers i sessions per a tots els agents de la indústria musical.

Tot i la situació sense precedents de crisi sanitària global, i la forta afectació que està provocant al sector cultural, MaMA 2020 anuncia que tira endavant i es defineix, ara més que mai, com el lloc de trobada per a la indústria de la música internacional.

L’Associació ARC participa al MaMA, on diversos associats i associades assisteixen a fòrums, trobades i conferències juntament amb professionals internacionals en aquesta convenció, la més gran del sector a França.

-Fira Mediterrània de Manresa 2020
Del 13 al 18 d’octubre del 2020

La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d’espectacles que, amb la tradició mediterrània com a eix, es mou en dos àmbits principals: la cultura popular (basada en elements com la transmissió del patrimoni, l’encreuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura) i les músiques del món i folk (músiques vinculades a l’arrel des d’òptiques tant tradicionals com contemporànies).

La Fira Mediterrània d’enguany es celebrarà en un format híbrid, combinant propostes en línia i en viu, i, expandit amb sis dies de durada. Es tracta d’una edició repensada i adaptada al present amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat de tots els participants (públic, professionals, tècnics i personal de l’organització) a què obliga l’actual crisi sanitària provocada per la Covid19.

La Fira oferirà de dimarts 13 a dijous 15 d’octubre diverses activitats adreçades exclusivament al públic professional amb jornades professionals, reunions ràpides i presentacions de projectes, pensades per ser un espai de reflexió i especialment de connexió entre professionals. La programació artística es desenvoluparà presencialment en diversos espais de Manresa del 15 al 18 d’octubre amb concerts i espectacles presencials.

-BIME PRO (Biscaia, País Basc)
Del 28 al 30 d’octubre del 2020

Bizkaia International Music Experience (BIME) és un esdeveniment que converteix Bilbao en el punt de trobada entre professionals de les indústries creatives de més de 30 països. Un espai per connectar continents, fer negoci, compartir coneixements i descobrir les últimes innovacions en tot allò que es relaciona de manera directa o indirecta amb la música. BIME PRO es composa per un programa general de conferències de professionals juntament amb diferents activitats entre les quals destaquen:

  • BIME PRO FESTS: congrés de festivals
  • BIME PRO START UP!: trobada d’start ups dirigida a emprenedors
  • BIME PRO CAMPUS: cicle de formació per a estudiants
  • ATLANTIC MUSIC CONFERENCES SYMPOSIUM: conferència de fins a 10 fires procedents de països iberoamericans.

BIME PRO continua treballant en l’edició d’aquest 2020, estudiant la possibiltat de realitzar-lo de forma online si fos necessari. Durant les properes setmanes es donaran a conèixer els ponents, activitats i showcases d’aquesta nova edició.

Gràcies al conveni de col·laboració entre ARC i BIME PRO, els associats i associades disposen d’un 50% de descompte per accedir tant a les activitats professionals com al festival.

-Fira Trovam (Castelló de la Plana, País Valencià)
De l’11 al 14 de novembre del 2020

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend és lʼesdeveniment musical que anualment se celebra a Castelló de La Plana per donar a conéixer la vitalitat de la música valenciana i servir de lloc de trobada professional del sector.

Aquest 2020, la Fira arriba a la 8a edició, que tindrà lloc de l’11 al 14 de novembre del 2020, i també està estudiant la possibilitat de realitzar-se de forma virtual. La fira inclourà debats, xerrades, tallers i speedmeetings.

Els associats i associades d’ARC disposen d’acreditació i una nit d’hotel gratuïta, gràcies a la col·laboració de l’Associació amb la Fira.

-Monkey Week (Sevilla, Andalusia)
De l’11 al 14 de novembre del 2020

Monkey Week és el punt de trobada anual on artistes, públic i professioals de l’escena musical independent espanyola poden interaccionar amb delegats i professionals nacionals i internacionals.

L’edició d’aquest 2020 segueix en marxa, entre el 18 i el 21 de novembre, i també s’està estudiant la possibilitat de convertir-lo en digital si la situació no el fés possible.

-Jazz I Am Barcelona
Del 9 a l’11 de desembre del 2020

JAZZ I AM és una trobada internacional anual nascuda el 2019 a Barcelona amb l’objectiu d’impulsar aliances entre professionals de la música a través de conferències, tallers i els millors shows nacionals de jazz. La fira s’especialitza a descobrir l’escena jazzística de Barcelona i animar a artistes, agències, sales, patrocinadors i institucions públiques i privades a construir col·laboracions internacionals entre ells.