Fires i mercats 2020

ARC participa en les Fires Nacionals i Internacionals amb els següents objectius:

 • Estimular la contractació dels artistes de les empreses d’ARC.
 • Impulsar projectes de cooperació internacional que permetin el coneixement i la difusió de les propostes dels nostres associats.
 • Donar a conèixer l’associació i captació de nous associats.

-MIL LISBOA 2020 – Lisbon International Music Network

MIL Lisboa és un festival i convenció centrat en la difusió de la música internacional. Una plataforma d’intercanvi per a la indústria musical europea, africana i sud-americana. A travès de l’Associació ARC, els associats i associades gaudien d’un 25% de descompte en les acreditacions.

Degut a la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, la convenció s’ha traslladat al 2021.

-PRIMAVERA PRO 2020
Del 21 al 24 de juliol
del 2020

El Primavera Pro és un punt de trobada pel món de la música que ofereix una finestra oberta a les novetats i els reptes del sector. Durant la setmana del Primavera Sound, s’analitza el panorama musical amb els experts més rellevants, desenes de grups emergents ofereixen showcases, i es dóna accés a totes les eines necessàries per als professionals de tot el món que hi assisteixen.

L’alerta sanitària provocada per la COVID-19, ha forçat l’ajornament de Primavera Sound que tindrà lloc del 2 al 6 de juny de 2021. Tot i així, la conferència de Primavera Pro s’ha projectat cap a l’univers online i s’ha celebrat del 21 al 24 de juliol de 2020.

La programació de taules rodones i converses ha convidat a ponents i acreditats a imaginar quines transformacions esdevindran en el món de la música durant la nova dècada, sota el leitmotiv “I ara, què?”. Els showcasesmentoriestallers altres activitats s’han adaptat a les possibilitats de l’entorn digital.

Durant aquesta convenció online, s’ha realitzat una presentació d’emergents d’ARC, amb l’objectiu d’entrar en contacte amb els professionals més novells, oferir-los serveis específics a les seves necessitats i ampliar la base de l’associació.

A més, els associats i associades d’ARC, han gaudit d’acreditacions gratuïtes per participar a totes les activitats professionals del Primavera Pro.

-Mercat de Música Viva de Vic 2020
Del 14 al 19 de setembre del 2020

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) és un punt de trobada professional que reuneix a tots els sectors de la indústria musical. Des del 1989, cada setembre i durant quatre dies, la ciutat de Vic acull agents de tots els àmbits de la música, vinguts d’arreu del món per conèixer noves propostes, assistir a fòrums, intercanviar coneixement i comprar i vendre música.

El 32è MMVV també s’ha unit al món digital i ha preparat una edició amb actuacions i continguts digitals per a la seva activitat professional, amb un ampli programa que potencia la visualització de nous projectes i el contacte entre venedors i compradors, que ha tingut lloc entre el 14 i el 19 de setembre.

Les activitats s’han estructurat a partir de tres eixos:

 1. Concerts d’estrena (gravats en exclusiva pel MMVV) amb lliure accés a través de la web i del canal de Youtube.
 2. Pitchings, en vídeo, on les empreses han pogut presentar les seves propostes i novetats, disponibles per als acreditats.
 3. Webinars que han combinat sessions de gran format amb continguts d’interès ampli, amb altres més segmentats, on es s’ha pogut interactuar, en sintonia amb les tradicionals sessions d’speedmeeting.

Aquest any, les acreditacions professionals han estat gratuïtes.

Els associats i associades d’ARC han participat activament en aquesta edició del MMVV:

 • 19 presentacions de mànagers d’ARC
 • 6 webinars amb participació de membres d’ARC
 • 20 actuacions d’artistes de professionals d’ARC

-Fira B! Música 2020
De l’1 al 3 d’octubre del 2020

Fira B! és la trobada de música i arts escèniques de les Illes Balears, per afavorir la col·laboració i creativitat entre els diferents col·lectius. Aquest any un nou format, que s’estenia a totes les illes i es divida en àrees temàtiques. La fira arrancava el setembre de 2020 amb Arts Escèniques a Menorca i continuava de l’1 al 3 d’octubre a Eivissa i Formentera amb Música.

Degut a la incertesa de la situació sanitària, la Fira B! finalment s’ha ajornat a l’any vinent.

– MaMA Festival & Convention (París, França)
Del 14 al 16 d’octubre del 2020

MaMA és la major trobada francesa de la indústria musical que ofereix un programa de conferències amb més de 450 oradors internacional i 150 tallers i sessions per a tots els agents de la indústria musical.

Degut a l’aplicació de noves normatives de contenció de la pandèmia a França, MaMA 2020 ha anunciat la cancel·lació de la trobada per aquest 2020.

-Fira Mediterrània de Manresa 2020
Del 13 al 18 d’octubre del 2020

La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d’espectacles que, amb la tradició mediterrània com a eix, es mou en dos àmbits principals: la cultura popular (basada en elements com la transmissió del patrimoni, l’encreuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura) i les músiques del món i folk (músiques vinculades a l’arrel des d’òptiques tant tradicionals com contemporànies).

La Fira Mediterrània d’enguany s’ha celebrat en un format híbrid, combinant propostes en línia i en viu, i, s’ha expandit amb sis dies de durada. Es tracta d’una edició repensada i adaptada al present amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat de tots els participants (públic, professionals, tècnics i personal de l’organització) a què obliga l’actual crisi sanitària provocada per la Covid19.

La Fira es va celebrar entre el dimarts 13 fins al dijous 15 d’octubre, amb diverses activitats adreçades exclusivament al públic professional: jornades professionals, reunions ràpides i presentacions de projectes, totes elles pensades per ser un espai de reflexió i especialment de connexió entre professionals. La programació artística s’ha desenvolupat presencialment en diversos espais de Manresa del 15 al 18 d’octubre amb concerts i espectacles presencials.

-BIME PRO (Biscaia, País Basc)
Del 28 al 30 d’octubre del 2020

Bizkaia International Music Experience (BIME) és un esdeveniment que converteix Bilbao en el punt de trobada entre professionals de les indústries creatives de més de 30 països. Un espai per connectar continents, fer negoci, compartir coneixements i descobrir les últimes innovacions en tot allò que es relaciona de manera directa o indirecta amb la música. BIME PRO es composa per un programa general de conferències de professionals juntament amb diferents activitats entre les quals destaquen:

 • BIME PRO FESTS: congrés de festivals
 • BIME PRO START UP!: trobada d’start ups dirigida a emprenedors
 • BIME PRO CAMPUS: cicle de formació per a estudiants

BIME PRO 2020 s’ha celebrat en un format híbrid, presencial i online, on s’ha pogut seguir ponències i showcases, i participar en nombroses activitats per al desenvolupament professional del sector.

Gràcies al conveni de col·laboració entre ARC i BIME PRO, els associats i associades disposen d’un 50% de descompte per accedir tant a les activitats professionals com al festival.

-Fira Trovam (Castelló de la Plana, País Valencià)
De l’11 al 14 de novembre del 2020

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend és lʼesdeveniment musical que anualment se celebra a Castelló de La Plana per donar a conéixer la vitalitat de la música valenciana i servir de lloc de trobada professional del sector.

Aquest 2020, la Fira s’ha celebrat la seva 8a edició, que ha tingut lloc de l’11 al 14 de novembre del 2020 de forma virtual, la qual ha inclòs debats, xerrades, tallers i speedmeetings.

Els associats i associades d’ARC han disposat de l’acreditació gratuïta, gràcies a la col·laboració de l’Associació amb la Fira.

-Monkey Week (Sevilla, Andalusia)
De l’11 al 14 de novembre del 2020

Monkey Week és el punt de trobada anual on artistes, públic i professioals de l’escena musical independent espanyola poden interaccionar amb delegats i professionals nacionals i internacionals.

L’edició d’aquest 2020 s’ha celebrat de forma híbrida, amb l’activitat professional online i els concerts i actuacions de forma presencial, entre el 18 i el 21 de novembre.

-Jazz I Am Barcelona
Del 9 a l’11 de desembre del 2020

JAZZ I AM és una trobada internacional anual nascuda el 2019 a Barcelona amb l’objectiu d’impulsar aliances entre professionals de la música a través de conferències, tallers i els millors shows nacionals de jazz. La fira s’especialitza a descobrir l’escena jazzística de Barcelona i animar a artistes, agències, sales, patrocinadors i institucions públiques i privades a construir col·laboracions internacionals entre ells.

Enguany s’ha celebrat de forma virtual i els associats i associades d’ARC han pogut gaudir de descomptes en l’acreditació.