Fires i mercats 2021

FiM Vila-Seca

Del 7 al 9 de maig del 2021

La FiM Vila-seca (Fira de música emergent i familiar de Vila-seca) és el mercat de música moderna emergent i espectacles musicals familiars de Catalunya. Es tracta d’un punt de trobada professional i un aparador de referència, que preten impulsar el sector i l’escena des de les bases, així com reforçar la prada de creadors i de públics, donant valor a la transversalitat, la innovació i el territori.

Gràcies a l’acord de col·laboració entre ARC i la FiM, els socis i sòcies d’ARC han gaudit d’una sèrie d’avantatges en primícia:
 • Accés a les activitats de networking i matchmaking, showcases, trobades ràpides, presentacions de projectes i mentories exprés.
 • Possibilitat de presentar el seu catàleg d’artistes davant de programadors per a les jornades professionals.
 • Accés a l’àrea PRO de trobada i intercanvi al Castell de Vila-seca.
 • Reserva anticipada dels concerts i espectacles oberts al públic i accés exclusiu als showcases FiM PRO.
 • Accés a l’espai de trobada presencial dels associats i associades d’ARC a les sales nobles del Castell de Vila-seca.
 • Descompte exclusiu del 10% en els allotjaments oficials de la FiM Vila-seca.

Enguany, a través d’ARC 30 associats i associades s’han acreditat a la FiM, dels quals 5 han ofert pitchings dels seus artistes i projectes, 5 han realitzat mentories i s’han programat 5 concerts d’artistes que treballen amb mànagers d’ARC.

 

PRIMAVERA PRO

Del 2 al 4 de juny del 2021

El Primavera Pro és un punt de trobada pel món de la música que ofereix una finestra oberta a les novetats i els reptes del sector. Aquest any 2021, l’esdeveniment es durà a terme en un format híbrid amb programació presencial al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) i programació que tindrà lloc de forma virtual.

Gràcies a la col·laboració entre el Primavera Pro i l’Associació ARC, els associats i associades d’ARC poden accedir a tots els continguts en streaming i presencialment de forma completament gratuïta. A més, quatre associades i associats han ofert speed meetings dins el marc professional del Primavera Pro.

 

JAZZ I AM

Del 8 al 10 de setembre del 2021

JAZZ I AM és una trobada internacional anual nascuda el 2019 a Barcelona amb l’objectiu d’impulsar aliances entre professionals de la música a través de conferències, tallers i els millors shows nacionals de jazz. La fira s’especialitza a descobrir l’escena jazzística de Barcelona i animar a artistes, agències, sales, patrocinadors i institucions públiques i privades a construir col·laboracions internacionals entre ells.

El Taller de Músics, associats d’ARC, són els organitzadors d’aquest projecte que es farà el 8, 9 i 10 de setembre. Els associats i associades d’ARC van disposar d’acreditacions gratuïtes durant tot el JAZZ I AM i per totes les activitats que oferien.

En aquesta tercera edició, actuaran 12 projectes musicals triats pel jurat d’un total de 140 propostes. Aquests grups seran una mostra d’originalitat, qualitat i versatilitat de la música jazz del nostre país. Actuaran com a part del JAZZ I AM 2021 davant de programadors nacionals i internacionals on es podran trobar noms com: Curos, Gabriela Suárez, Jose Carra Trío, Lucia Fumero, Alba Careta Group, entre d’altres.

 

MERCAT DE MÚSICA VIVA DE VIC

Del 15 al 18 de setembre del 2021

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) és un punt de trobada professional que reuneix a tots els sectors de la indústria musical. Des del 1989, cada setembre i durant quatre dies, la ciutat de Vic acull agents de tots els àmbits de la música, vinguts d’arreu del món per conèixer noves propostes, assistir a fòrums, intercanviar coneixement i comprar i vendre música.

L’activitat sectorial, que tindrà lloc a l’Atlàntida, espera acollir uns 600 professionals i mantindrà l’opció de seguir part del programa de forma virtual, a través del web del Mercat. L’edició d’enguany servirà com a punt de trobada i de dinamització del sector, posant el focus en les noves propostes de música en viu.

Durant els tres dies que dura el mercat, l’activitat se centrarà en l’estrena d’espectacles en directe i les activitats professionals com pitchings, conferènciesreunions sectorialspresentacions de projectes i speed meetings.

Aquest any hi haurà les actuacions de diferents artistes com: Caïm Riba, Alanaire, Anna Ferrer, Cesk Freixes, La Ludwig Band, Roger Mas, entre d’altres.

Gràcies a l’acord de col·laboració entre ARC i el MMVV, els socis i sòcies d’ARC han gaudit d’una sèrie d’avantatges:

 • Accés a totes les activitats Pro com speed meetings, pitchings i presentacions.
 • La possibilitat de presentar-se en els pitchings i presentar la pròpia empresa amb el seu catàleg i serveis.
 • Accés gratuït a tots els showcases i concerts.
 • Accés a actes interns exclusius d’ARC.

Enguany,  hi ha hagut una participació de 70 socis i sòcies d’ARC en el MMVV, dels quals 2 han participat en els speed meetings19 han presentat el seu pitching i s’han programat quasi 20 concerts d’artistes que treballen amb socis/es d’ARC.

 

MIL Lisboa

Del 15 al 17 de setembre del 2021

MIL – Lisbon International Music Network és un festival i convenció centrat en la difusió de la música actual a nous mercats per a tot el món. Un any més, Lisboa és l’escenari d’aquest festival d’aparadors que reuneix desenes d’agents de la indústria de tot el món. Com a plataforma d’intercanvi, MIL promou un programa artístic que inclou la ciutat i combina debats, classes magistrals, reunions i concerts.

El seu enfocament principal és introduir una diversitat d’artistes i projectes portuguesos i internacionals que relacionin els mercats musicals europeus, africans i sud-americans.

A les classes magistrals es podran trobar speakers com Adam Elfin (PACE Rights Management), Ana Garcia (Coquetel Molotov), Andy C Pratt (City University of London) o Lutz Leichsenring (VibeLab).

Pel que fa al festival, ja s’han confirmat diferents artistes com A’MOSI JUST A LABEL, Acácia Maior, BabySolo33, Bia Maria, Carla Prata i Dianna Excel.

 

Fira Mediterrània de Manresa

Del 14 al 17 d’octubre del 2021

 

La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d’espectacles que, amb la tradició mediterrània com a eix, es mou en dos àmbits principals: la cultura popular (basada en elements com la transmissió del patrimoni, l’encreuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura) i les músiques del món i folk (músiques vinculades a l’arrel des d’òptiques tant tradicionals com contemporànies).

La Fira Mediterrània tindrà lloc del 14 al 17 doctubre. Fins al moment, la mateixa fira realitza un seguit de reunions en línea, destinades a professionals, a través de la plataforma Zoom, a les quals et pots inscriure a través del seu web.

La seva programació PROfesional constarà de diferents activitats:

 • Jornades Profesionals: sobre cultura i educació, organitzades amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals i la Direcció General de Promoció Cultura i Biblioteques
 • Reunions ràpides: en format presencial i en línia.
 • Itineraris de Nous Projectes Artístics: Escènics i musicals, combinaran l’exhibició d’espectacles o concerts en format showcase amb presentacions de novetats i treballs en procés de creació.
 • Tallers formatius: Organitzats conjuntament amb Cofae i la TTP
 • Debat sobre els reptes de futur de la cultura popular: Organitzat amb la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

Tots els associats i associades d’ARC tenen acreditacions gratuïtes per participar en tota l’activitat  PROfessional i tots els concerts i showcases.

 

BIME PRO

Del 27 al 30 d’octubre del 2021

Bizkaia International Music Experience (BIME) és un esdeveniment que converteix Bilbao en el punt de trobada entre professionals de les indústries creatives de més de 30 països. Un espai per connectar continents, fer negoci, compartir coneixements i descobrir les últimes innovacions en tot allò que es relaciona de manera directa o indirecta amb la música. BIME PRO es composa per un programa general de conferències de professionals juntament amb diferents activitats entre les quals destaquen:

 • BIME PRO FESTS: congrés de festivals
 • BIME PRO START UP!: trobada d’start ups dirigida a emprenedors
 • BIME PRO CAMPUS: cicle de formació per a estudiants

 

WOMEX

Del 27 al 31 d’octubre de 2021

El Worldwide Music Expo  (Porto, Portugal) és la trobada musical més internacional del món i la conferència més gran de l’escena musical mundial, que inclou una fira, xerrades, pel·lícules i concerts d’aparador.

El seu espectre musical és incomparable en l’escena del festival d’aparadors internacionals, des del més tradicional fins al nou underground local global, que abasta cultures folklòriques, arrels, locals i de la diàspora i sons urbans i electrònics de tot el món, així com totes les juxtaposicions musicals de aquests. El jazz i la clàssica són benvinguts explícitament.

 

MaMA Festival & Convention

Octubre del 2021

MaMA és la major trobada francesa de la indústria musical que ofereix un programa de conferències amb més de 450 oradors internacional i 150 tallers i sessions per a tots els agents de la indústria musical.

 

TROVAM PRO WEEKEND

Del 3 al 6 de novembre de 2021

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend és lʼesdeveniment musical que anualment se celebra a Castelló de La Plana per donar a conéixer la vitalitat de la música valenciana i servir de lloc de trobada professional del sector.

 

FIRA B!

Del 11 al 14 de novembre de 2021

Fira B! és la trobada de música i arts escèniques de les Illes Balears, per afavorir la col·laboració i creativitat entre els diferents col·lectius. Amb el nou format iniciat el passat any 2020, la fira estén a totes les illes i es dividida en àrees temàtiques.

 

MONKEY WEEK

Novembre del 2021

Monkey Week és el punt de trobada anual on artistes, públic i professioals de l’escena musical independent espanyola poden interaccionar amb delegats i professionals nacionals i internacionals.

Les Jornades Professionals Monkey Brain s’han convertit en un fòrum de diàleg i debat per als professionals del sector que ofereix un rosari d’activitats paral·leles entre les quals es troben els recurrents panells, tallers, presentacions, cocteles oficials, màster class i reunions networking dirigides a artistes, segells, promotors i professionals de la indústria en general.

 

SUDWAVE

Novembre del 2021

El South European Music Network – SUDWAVE (Atrezzo, Itàlia) es una proposta que obre l’entrada als nous talents del sud d’Europa i que està oberta a la musica i als operadors a nivell mundial.

Es tracta d’un festival d’aparadors que presenta a les persones més importants del panorama musical global, realitza tallers, reunions, projeccions de pel·lícules i xerrades.