Formacions

La indústria de la música està canviant més ràpidament que mai i s’està expandint a tot el món. Amb els nostres programes de formació, els joves professionals de la indústria musical aprendran a conèixer la gestió artística i els reptes empresarials del negoci de la música globalitzat.

Amb el procés de digitalització de la societat, i en concret de la música, l’activitat del sector ha evolucionat radicalment en els darrers anys, creixent en el vessant del directe. La recaptació de la música en viu augmenta any rere any i ha arribat a superar els 300 milions d’euros en l’últim exercici, amb més de 80.000 concerts programats només en l’estat espanyol. Tot això genera una àmplia oferta de llocs de feina que requereixen professionals especialitzats en el sector, afins al canvi digital i tecnològic.

És per aquest motiu que l’Associació ARC, implicada en la formació del sector musical i els canvis que està experimentant, col·labora amb diverses entitats per oferir formacions a joves estudiants i a professionals emergents.

Postgrau en Gestió Professional de la Indústria Musical: de l’Artista al Públic

Durant l’any 2020, i degut a les restriccions provocades per la pandèmia, no s’han pogut realitzar les formacions organitzades des d’ARC, tot i així, ARC segueix participant en el postgrau en Gestió Professional de la Indústria Musical: de l’Artista al Públic a l’IL3 (Institut de Formació Contínua) de la Universitat de Barcelona.

Aquest Postgrau a IL3 proposa una visió global i integradora dels diferents elements que intervenen en l’activitat musical al llarg de tota la cadena de valor de la indústria, des de la creació artística fins al públic, ja sigui a través de l’estratègia de desenvolupament d’un artista, el domini de les xarxes i el negoci digital, la producció d’un esdeveniment musical, la contractació i aspectes legals o la producció discogràfica.

Formació a l’AADPC: “El management artístic a les teves mans”

Des d’ARC, col·laborem amb l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya per a la creació de la formació “El management artístic a les teves mans“. Aquesta formació tindrà lloc els dies 16, 17 i 21 de juny del 2021 en streaming.

Es tracta d’una formació d’introducció al Management artístic que explicarà la cadena de valor del sector, passant i aprofundint en els diferents rols necessaris.

Es tractarà directament amb professionals experimentats que explicaran els aspectes generals del management a les arts escèniques i subsectors, el management en teatre i arts escèniques i el management en cinema i audiovisuals.