GPS – Girando por salas

L’Associació ARC forma part de la junta de la Federación Coordinadora de Músicas Populares, amb seu a Madrid, que organitza anualment el circuit de músiques populars Girando por Salas (GPS) amb els objectius de promocionar les músiques actuals, facilitar als artistes emergents un circuit de concerts i potenciar la música en directe, a través de la col·laboració amb l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM).

L’objectiu de GPS és donar suport a artistes emergents de tots els estils, tant solistes com bandes, oferint ajudes per a la celebració de concerts dins el circuit de sales a tot el territori espanyol com a foment de l’expressió més viva de la música popular. Aquests concerts es realitzaran fora de la Comunitat Autònoma de residència de cada artista o a un mínim de 300 km dins d’aquesta. Amb això es vol potenciar els nous talents musicals i la seva difusió més enllà del seu àmbit d’influència natural, així com incentivar la professionalització d’aquests. Així mateix, els artistes rebran un ajut per a la producció i promoció discogràfica dels seus treballs potenciant la producció discogràfica i donant estabilitat al circuit de sales de música en directe.

En l’edició d’aquest any #GPS10, la dècima del circuit, han estat seleccionats 26 grups i solistes, de diferents estils (jazz, pop, hip-hop, músiques del món, rock, soul, cançó d’autor …). Entre els seleccionats hi ha quatre bandes i solistes de mànagers associats d’ARC:

Els 26 artistes, seleccionats entre els 699 inscrits que complien les bases de la convocatòria, rebran ajudes per a la celebració de concerts en el circuit de sales per tot el territori espanyol, com a foment de l’expressió més viva de la música popular. Aquests concerts (s’han inscrit 210 sales de tot el país) es realitzen fora de la Comunitat Autònoma de residència de cada artista o a un mínim de 300 km dins d’aquesta. Amb això es vol potenciar els talents musicals emergents i la seva difusió més enllà del seu àmbit d’influència natural, així com incentivar la seva professionalització. Així mateix, els artistes reben un ajut per a la producció i promoció discogràfica dels seus treballs, potenciant amb això tant la producció discogràfica com l’estabilitat del circuit de sales de música en directe.

A més dels vots emesos pel jurat, el públic, a través del web de Girando Por Salas, va poder votar les seves bandes i solistes preferits i els 20 més votats van comptar amb un vot extra. Dels 26 seleccionats, 6 ho han estat amb suport del vot popular.

AQUESTS SÓN ELS SELECCIONATS PEL #GPS10:

#GPS10
#GirandoPorSalas
#DiezAñosGirando
#NosVemosEnLasSalas

Per més informació:
https://www.girandoporsalas.com/