GPS – Girando por salas

L’Associació ARC forma part de la junta de la Federación Coordinadora de Músicas Populares, amb seu a Madrid, que organitza anualment el circuit de músiques populars Girando por Salas (GPS) amb els objectius de promocionar les músiques actuals, facilitar als artistes emergents un circuit de concerts i potenciar la música en directe, a través de la col·laboració amb l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM).

L’objectiu de GPS és donar suport a artistes emergents de tots els estils, tant solistes com bandes, oferint ajudes per a la celebració de concerts dins el circuit de sales a tot el territori espanyol com a foment de l’expressió més viva de la música popular. Aquests concerts es realitzaran fora de la Comunitat Autònoma de residència de cada artista o a un mínim de 300 km dins d’aquesta. Amb això es vol potenciar els nous talents musicals i la seva difusió més enllà del seu àmbit d’influència natural, així com incentivar la professionalització d’aquests. Així mateix, els artistes rebran un ajut per a la producció i promoció discogràfica dels seus treballs potenciant la producció discogràfica i donant estabilitat al circuit de sales de música en directe.

En l’edició d’aquest any #GPS10, la dècima del circuit, s’han inscrit 699 artistes emergents. La Comunitat de Madrid i Catalunya lideren les inscripcions i els estils musicals més populars segueixen sent el Rock i el Pop, destacant que segueixen creixent els denominats “altres estils”.

Des de les 11:00h del divendres 11 d’octubre, fins al dimarts 22 d’octubre a les 18:00h s’obrirà la votació popular d’aquesta edició #GPS10. Els interessats/des a participar en aquesta votació per elegir les seves bandes i/o solistes preferits poden entrar al web de Girando Por Salas amb el seu usuari i contrasenya (o registrar-se per a això si no ho han fet prèviament) i votar per les seves opcions preferides a la pestanya “Bandes”, clicant aquí.

Els 20 grups o solistes més votats pel públic tindran un vot extra a més dels 8 que pot donar-li el jurat. Si es detecta votació fraudulenta d’un grup (robots, emails falsos, etc.), es restaran els vots falsos del total dels obtinguts. Els grups seleccionats es faran públics el 29 d’octubre.

Per la seva banda, les sales que vulguin optar a acollir grups #GPS10 podran inscriure des de les 11:00h del divendres 11 d’octubre, a les 18: 00h del dilluns 21 d’octubre. Podeu consultar les bases en aquest enllaç.

Se seleccionaran 26 artistes d’entre totes aquelles sol·licituds rebudes que compleixin els requisits i s’elaborarà un calendari en coordinació amb les sales amb un mínim de sis concerts per a cada artista, que tindran lloc entre els mesos de novembre de 2019 a abril de 2020 sempre fora de la comunitat autònoma de residència de l’artista o a un mínim de 300 km de la població de residència dins de la mateixa comunitat.

RESUM DE LA CONVOCATÒRIA #GPS10

  • Dirigida a artistes emergents: mínim 1 treball i un màxim de 3 LPs, correctament publicat/s
  • Data d’inici d’inscripcions: 11:00 h del 9 de setembre de 2019
  • Data límit d’inscripcions: 18:00 h del 23 de setembre de 2019
  • Data de publicació provisional dels grups aprovats: 7 d’octubre de 2019
  • Període per sol·licitar la revisió de grups no aprovats: del 7 d’octubre, fins a les 18:00 h del 8 d’octubre de 2019
  • Data de publicació definitiva de grups aprovats: 10 d’octubre de 2019
  • Inici de la votació pública: 11:00 h de l’11 d’octubre de 2019
  • Final de la votació pública: 18:00 h del 21 d’octubre de 2019
  • Anunci dels 26 grups i solistes seleccionats pel GPS10: 29 d’octubre de 2019

#GPS10
#GirandoPorSalas
#DiezAñosGirando
#NosVemosEnLasSalas

Per més informació:
https://www.girandoporsalas.com/