Guanyadors dels Premis ARC 2020

STAY HOMAS, CRUÏLLA XXS, ASACC, JORDI BIANCIOTTO, L’AUDITORI DE GIRONA I L’AJUNTAMENT DE BARCELONA, ENTRE ELS GUANYADORS DELS PREMIS ARC 2020

Els Premis ARC 2020 s’han adaptat aquest any per fer un reconeixement al sector i donar visibilitat a les propostes que han treballat per a reactivar-lo durant la pandèmia

La gala es va celebrar ahir, 15 de desembre, a la Sala Barts i va atorgar Reconeixements als professionals de la indústria musical del directe

La gala s’ha retransmés el dissabte 19 de desembre a les 22.55h pel Canal 33.

ARC és l’associació professional del sector de la indústria musical amb més antiguitat del país, agrupa més de 70 empreses i exerceix de Col·legi Professional dels mànagers

Els Premis ARC s’han transformat enguany en Reconeixements que han donat suport a tot el sector de la música com a col·lectiu d’artistes i empreses que han treballat intensament per a reactivar el sector durant la pandèmia, així com a les diferents associacions del sector. També han denunciat la situació precària en que aquest es troba.

El 2020 ha estat un any complicat. Un any marcat per les restriccions i anul·lacions de concerts, però també per la innovació en les propostes i per la feina intensa de tots els agents implicats. Els Reconeixements dels Premis ARC han volgut fer visible cadascun dels artistes, empreses i entitats que han treballat per tirar endavant en una situació d’incertesa i desolació en un context crític i de crisi social i econòmica mundial.

La gala ha donat visibilitat al sector i reivindicat l’esforç de creadors, artistes, grups de música, empreses i professionals de tot el sector musical que van omplir de continguts els mesos de confinament i que posteriorment han seguit treballant per a la represa de l’activitat durant la desescalada.

La gala va tenir lloc ahir 15 de desembre a la Sala Barts de Barcelona, seguint totes les mesures de seguretat decretades. Hi ha actuat Blaumut, Ladilla RusaMazoni i Aiala i ha estat presentada per Ferran Aixalà, músic i guionista de programes com “El Foraster” de TV3.

GUANYADORS I NOMINATS ALS
RECONEIXEMENTS – PREMIS ARC 2020

1. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA D’ENTITATS I/O ASSOCIACIONS QUE HAN IMPULSAT INICIATIVES EN PRO DEL SECTOR:
GUANYADOR/A: ASACC pels projectes Sala BCN i Sala TGN que han impulsat la música en directe i la no estigmatització de les sales de concerts.Els altres nominats eren ActúaAyudaAlimenta i Alerta Roja.

2. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DE TEATRES O AUDITORIS:
GUANYADOR/A: Auditori de Girona per l’esforç en re-col·locar tota la programació musical del 2020.Els altres nominats eren Auditori de Sant Cugat i Teatre de Lloret de Mar.

3. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DE FESTES MAJORS
GUANYADOR/A: Ajuntament de Barcelona per a transformar i adaptar el BAM i Música Mercè en un aparador de la música local, establint la pròpia Barcelona com a “ciutat convidada”.Els altres nominats eren Ajuntament de Platja d’Aro i Ajuntament de Sarrià de Ter.

4. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DE CICLES DE MÚSICA o FESTIVALS

GUANYADOR/A: Cruïlla XXS per la arriscada programació i producció de prop de 200 concerts demostrant que la cultura és segura i que es pot seguir fent música.Els altres nominats eren Les Nits d’Acústica i Festival de la Porta Ferrada.

5. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DEL GRUP O ARTISTA REVELACIÓ
GUANYADOR/A: Stay Homas per l’originalitat de la proposta i haver demostrat que amb qualitat musical es pot arribar molt lluny.

Les altres nominades eren Aiala i Maria Jaume.

6. RECONEIXEMENT AL PROJECTE ARTÍSTIC MÉS INNOVADOR REALITZAT EN CONFINAMENT I/O ADAPTAT A LA SITUACIÓ DE NOVA NORMALITAT
GUANYADOR/A: Stay Homas per un projecte artístic original, per a tots els públics, de tots els estils i gèneres que s’ha projectat a través de les xarxes, i a més, està obtenint uns grans resultats en directe.

Els altres nominats eren “De Viatge amb el Rock” by The Pink Goats i Tothom a casa i la música a la plaça.

7. RECONEIXEMENT AL MITJÀ DE COMUNICACIÓ I/O PERIODISTA QUE HA DONAT VEU A LES INICIATIVES MUSICALS REALITZADES DURANT LA PANDÈMIA
GUANYADOR/A: Jordi Bianciotto pel suport i recolzament al sector de la música des de l’inici de la pandèmia.

Els altres nominats eren Canal33 i Xavi Canalias.

8. RECONEIXEMENT AL MÀNAGER D’ARC QUE HA DESTACAT PER LA SEVA TASCA PROFESSIONAL CAP ALS ARTISTES
GUANYADOR/A: Ixent Sampietro d’Èxits Management & Produccions.

Els altres nominats eren Gerardo Sanz i Jordi Freixes.

9. RECONEIXEMENT AL REPRESENTANT / AGENT DE ZONA D’ARC QUE HA DESTACAT EN L’ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS
GUANYADOR/A: Iban i Raul Orobitg d’OA2 Produccions.

Els altres nominats eren Berta Ferrer, Josep Miquel Gámez, Juli Tardio, Medir Mujal i Montserrat Viñuelas.

10. RECONEIXEMENT AL PROMOTOR D’ARC QUE HA DESTACAT EN
L’ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS

GUANYADOR/A: Rosa Galbany de Taller de Músics.
GUANYADOR/A: Xavi Pascual de Promo Arts Music.

L’altre nominat era Joan Roselló.

11. PREMI A LA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL COM A SOCI D’ARC
GUANYADOR/A: Martín Pérez Lombarte (Concert Studio).