Informacions COVID-19

La Generalitat posa en marxa la línia de préstecs per a autònoms i empreses afectats per la Covid-19

El govern català va aprovar ahir dimarts que l’Institut Català de Finances (ICF) pugui atorgar directament finançament a empreses i autònoms que s’hagin vist afectats per la crisi sanitària de la Covid-19. Es tracta d’una nova línia de finançament, anomenada ICF Covid-19, que funciona dins de la línia ICF-Avalis Liquiditat (de 1.000 milions d’euros) i que estarà dotada amb 700 milions d’euros.

Aquesta línia permetrà que empreses i autònoms afectats per la pandèmia de la Covid-19 puguin sol·licitar préstecs directament a l’ICF (sense la intermediació d’entitats financeres) per imports de fins a un màxim de 2,5 milions d’euros. El Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda assumirà el 80% del risc viu d’aquests préstecs.

Pel que fa al termini, els autònoms i les pimes podran retornar el crèdit a un màxim de 5 anys, amb possibilitat de carència de fins a 1 any. I per a la resta d’empreses, el termini màxim serà de 4 anys, amb fins a un any de carència inclòs.

D’altra banda, aquest acord entre el Govern i l’Institut Català de Finances també autoritza la possibilitat que l’ICF avali els préstecs atorgats per entitats financeres directament relacionats amb la Covid-19. En aquest cas, l’aval emès per l’ICF davant les entitats financeres serà com a màxim del 80% del principal i amb un màxim de 5 milions d’euros per empresa.

Ahir el Govern de la Generalitat també va aprovar un nou conveni de col·laboració amb Avalis de Catalunya, amb el qual Avalis avalarà el 100% dels préstecs de la línia ICF-Avalis Liquiditat Covid-19 que es formalitzin a través d’entitats financeres i de l’ICF, amb l’objectiu de cobrir les necessitats de circulant d’autònoms i pimes i assegurar el manteniment de llocs de treball. En total, Avalis posarà a disposició del teixit empresarial 300 milions d’euros.

 

El CoNCA ha presentat un Programa de Supervivència per al sector cultural

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) ha presentat un programa fet en interlocució amb els representants i agents diversos del sector i amb la participació dels departaments de Cutlura, Economia-Hisenda i Treball del Govern, per mitjà de la constitució d’una Taula Mixta de Coordinació, on es prenguin acords a la mida de cada necessitat i des d’on pugui fer-se també el seguiment de les mesures acordades i el degut acompanyament del sector, per compte del Govern, en el decurs del procés a obrir.

Un programa que, d’altra banda, ha de ser la suma complementària de l’actuació de les diverses administracions, pel que es creu imprescindible l’assoliment d’un acord entre les administracions catalanes, cadascuna des del seu perfil competencial i atenent al pes de totes elles en la programació de la vida cultural i artística i, doncs, en la seva continuïtat; un acord en el que també hi estan cridades la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Municipis de Catalunya (ASC).

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA), en el seu paper mediador, s’ofereix al Govern de la Generalitat i a les altres administracions per ajudar a articular aquest Programa de Supervivència i proposa un seguit de Mesures urgents per a la supervivència cultural i artística de Catalunya, disponibles aquí.

 

ES_MÚSICA llança la campanya “Que no pare la música”

La música forma part del nostre dia a dia, està present en tot el que ens envolta, tota la nostra vida està reflectida en records que tenen una banda sonora que els acompanya. Especialment en aquests moments que ens quedem a casa.

Darrere de cada tema estan molts professionals involucrats, més de 300.000 de forma directa i moltes disciplines com la música gravada, les editorials i la música en viu. Autors, artistes, intèrprets, segells discogràfics, editorials, societats de gestió, promotors, mànagers, sales de concerts, estudis de gravació, locals d’assaig, tècnics, personal de logística i de producció, agents de zona, personal de comunicació i molts més en cada un dels llocs de treball que cada dia només tenen un objectiu: oferir-te la millor experiència a través de la música.

Des de la Federació de la Música d’Espanya ES_MÚSICA, s’ha llançat aquesta campanya per donar suport a la cadena de valor de la música, explicar el que aporta a l’economia i la societat de país, i acompanyar la ciutadania en aquests moments difícils. Així mateix Es_música vol agrair que la música s’hagi convertit en un dels principals mitjans d’expressió de valors com la resistència, l’esforç col·lectiu, la solidaritat i l’empatia que està demostrant la societat espanyola.

Tots els professionals que estan darrere de la música estan treballant permanentment per seguir oferint al públic el millor d’aquest sector i per a això, necessitem també que el públic sigui conscient que si s’interromp la creativitat i l’activitat en la indústria musical, la música pot aturar i no podem permetre-ho! #QueNoPareLaMusica