Informacions COVID-19

L’ICEC anuncia nou línies de subvencions amb una dotació de 12,7 milions d’euros

El Departament de Cultura va anunciar el passat 30 de març l’aprovació de les bases de 9 línies de subvenció de l’ICEC amb la finalitat de contribuir a la recuperació de l’activitat i d’afrontar el desconfinament. En conjunt, la dotació total de les línies aprovades assoleix 12,7 milions d’euros.

En paral·lel, l’ICEC està treballant en la resolució de les línies d’aportacions reintegrables, per tal de donar liquiditat al sector.

D’entre aquestes novetats en les línies de l’ICEC, volem destacar:

  • Línia de suport a l’organització d’esdeveniments culturals digitals, amb 180.000€.
  • Resolució de la línia d’aportacions reintegrables a festivals i cicles musicals, amb la qual s’han concedit 2 milions d’euros.
  • Línia extraordinària de subvencions per al rescat del sector cultural (per cobrir despeses estructurals), amb 8 milions d’euros.
  • Línia destinada a cobrir els interessos de la línia de préstec ICF Cultura Liquiditat.

Més informació aquí.

 

El CoNCA actualitza les mesures d’urgència per a afrontar l’impacte de la Covid-19

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts ha publicat avui mateix, informació actualitzada sobre les mesures, els ajuts i les iniciatives destinades a afrontar l’impacte de la COVID19 en l’àmbit cultural i artístic provinents de diferents administracions i entitats.

En el document a continuació, s’inclou un recull dels destacats des de l’1 de maig fins avui, i s’annexen les mesures principals amb anterioritat.

Les mesures d’urgència del CoNCA aquí.

 

Mesures aprovades pel Ministeri de Cultura

Aquest dimarts 5 de maig, el Govern de l’Estat, a través del Ministeri de Cultura, ha aprovat un Real Decret Llei de suport al sector cultural per fer front a la situació derivada de la Covid-19.

La mesura més destacada és l’accés extraordinari a la prestació d’atur per a aristes. A continuació us deixem tota la informació al respecte, en forma de preguntes freqüents.

Les altres mesures inclouen:
  • Línies de crèdit específiques per PIMES, per import de 40 milions d’euros.
  • Línies de suport al manteniment d’estructures culturals i activitats culturals, per valor de 38 milions d’euros.
  • Bestretes de contractes d’interpretació artística quan s’acordi la modificació o ajornament (fins a un 30%).
  • Augment de les deduccions fiscals pel mecenatge.