Informacions COVID19

Obertura de convocatòries de subvencions del Departament de Cultura

El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), ha obert aquesta setmana algunes de les convocatòries de subvencions destinades a la música:

  • Promoció de la Música, fins al 3 de juny: suport a les activitats de promoció de la música, de caràcter professional, en els àmbits de formacióproducció projectes globals.
  • Empreses Editorials, fins al 9 de juny: suport a l’edició i digitalització de partitures i activitats adreçades a la promoció i comercialització del catàleg editorial.
  • Organització d’esdeveniments de contingut de cultura digital, fins al 9 de juny: promoció i difusió de projectes que promoguin la innovació de les indústries culturals i creatives.

A més, també s’ha anunciat l’obertura de les convocatòries de les subvencions extraordinàries de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), destinades a cobrir les despeses provocades per la crisi de la Covid-19 a partir del dilluns 25 de maig. Les dues subvencions són incompatibles amb altres subvencions extraordinàries de l’OSIC o l’ICEC convocades amb motiu de la Covid-19:

 

Els músics, excluits de l’atur per a artistes

La Unión de Músicos Profesionales, formada per 12 associacions de músics de tot l’estat, ha fet pública una reclamació conjunta davant la impossibilitat d’accedir al subsidi d’atur extraordinari per a artistes aprovat pel govern central i exigeixen la rectificació dels requisits inclosos al Reial Decret Llei 17/2020 per accedir aquest ajut.

A continuació la seva reclamació:

Els músics fa dos mesos i una setmana que no podem treballar, no sabem quan i com tornarem a actuar. Des de la declaració de l’estat d’alarma la majoria del nostre col·lectiu no pot accedir a cap ajuda transversal i ara ens exclouen de l’ajuda específica per a artistes. Resulta absolutament vergonyós i incomprensible que els requisits d’inclusió ens impedeixin accedir a la prestació.

Un cop més es demostra l’absolut desconeixement de la nostra professió per part de les administracions públiques i la flagrant falta de diàleg amb el sector.
 

Exigim rectificació immediata,
la nostra professió depèn d’això.

Proposta de Rectificacions al RDL 17/2020