Informe CoNCA 2020 & Miquel Iceta Ministre de Cultura

Informe Anual sobre l’estat de la cultura i de les arts 2020 del CoNCA

Aquest passat 1 de juliol, el Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA), va presentar la darrera edició de l’informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts 2020. L’informe d’enguany s’ha introduït un canvi conceptual i de contingut pel que fa a l’abast de la totalitat de l’ecosistema cultural del país, de les administracions públiques que intervenen en la cultura, i també pel que fa al territori.

L’Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts corresponent al 2020, dóna compte d’una situació anòmala que ha condicionat i afectat de ple l’ecosistema cultural del país. Cal comentar que l’informe del CoNCA agafa dades de referència aportades per ARC publicades a l’Anuari de la música 2020.

A continuació, podeu consultar l’Informe Anual complet del CoNCA de forma virtual:

Informe anual CoNCA 2020

 

Miquel Iceta nou ministre de Cultura

El nou ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha pres possessió del seu nou càrrec en un acte a la seu del ministeri, en el que ha rebut la cartera en mans del seu predecessor, José Manuel Rodríguez Uribes.

Iceta s’ha compromès a donar una renovació al sector de la cultura i l’esport amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència com a eina, per impulsar la indústria cultural. També ha afirmat que podem ser una gran superpotència cultural i esportiva, ja que tenim la base, la gent i la sensibilitat.

Entre les seves funcions, destaquen la proposta i execució de la política del govern en matèria de promoció, protecció i difusió del patrimoni històric espanyol, dels museus estatals i de les arts, del llibre, la lectura i la creació literària, de les activitats cinematogràfiques i audiovisuals i dels llibres i biblioteques estatals, així com la promoció i difusió de la cultura en castellà.

Podeu veure la conferència completa del nou ministre de Cultura i Esports en el següent enllaç:

Vídeo de la conferència de Miquel Iceta