Lluís Llach entregarà el “Premi a la Trajectòria”

PREMIS ARC 2016

El tàndem Joan Molas i Núria Batalla van ser dels primers mànagers professionals del país i van treballar amb molts joves cantautors com Joan Isaac, Ramon Muntaner, Marina Rossell, Maria del Mar Bonet o el propi Lluís Llach. La seva aportació va ser bàsica pel desenvolupament de la carrera d’aquests artistes i de la història musical del país.

Lluís Llach entregarà el estudi-gravacio-madrid-inicis-70premi el pròxim dilluns a la Sala Barts, durant la gala dels Premis ARC.

Des que l’any 1968 obrissin el despatx de producció discogràfica i promoció de concerts Molas-Batalla, han estat responsables de cinquanta discos, dels que en conjunt se n’han venut més de tres milions de còpies per països com França, Alemanya, Itàlia, Suècia, Holanda, Portugal, Bèlgica, Canadà, Brasil o Japó. També han estat darrere de l’organització de sis mil concerts, uns mil a l’estranger. Destaquen concerts a l’Olympia de Paris, el Gran Teatre del Liceu o el Camp Nou.

Es pot considerar que Joan Molas i Núria Batalla van ser pioners en obrir la primera oficina professional de management en el format que avui en dia s’entén aquesta professió. Van esdevenir tot un referent de la cançó catalana fins els anys 90’, que van abandonar la seva activitat com a mànagers, per dedicar-se a altres camps de la cultura.