Es fan públiques les nominacions als Premis ARC 2020

 

ELS PREMIS ARC QUE ATORGA ANUALMENT LA INDÚSTRIA MUSICAL DEL DIRECTE, S’ADAPTEN PER A DONAR VISIBILITAT A LES PROPOSTES QUE HAN TREBALLAT PER A REACTIVAR EL SECTOR DURANT LA PANDÈMIA

L’AJUNTAMENT DE BARCELONA, L’ASACC, FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA, STAY HOMAS, L’AUDITORI DE GIRONA, EL CRUÏLLA XXS O TOTHOM A CASA I LA MÚSICA A LA PLAÇA, ENTRE ELS NOMINATS

Davant la situació de crisi del sector creada per la pandèmia de la Covid-19, els Premis ARC, amb més vigència que mai, donaran visibilitat aquesta tardor al sector reivindicant l’esforç de creadors, artistes, grups de música, empreses i professionals de tot el sector musical i de la Cultura per omplir de continguts els mesos de confinament, i reivindicant la reconversió dels formats que ha obligat la represa de l’activitat en la desescalada.

La Gala de lliurament dels Premis ARC es celebrarà aquest novembre, en un any complicat i difícil, amb restriccions i anul·lacions de concerts, ple de novetats tant pel que fa a innovació en les propostes, tècniques com musicals, donant motiu a reivindicar i fer visible cadascun dels artistes, empreses i entitats que han treballat per tirar endavant en una situació d’incertesa i desolació en un context crític i de crisi social i econòmica.

És per aquest motiu que els Premis ARC 2020 reconeixen el sector de la música com a col·lectiu d’artistes i empreses que han treballat intensament per a reactivar el sector i denunciar la situació precària en que es troba. Amb aquesta intenció, els Premis ARC es transformen en Reconeixements a propostes artístiques de diferents entitats, festivals, festes majors, teatres i auditoris, explicant a més, com aquests projectes i tants d’altres, s’han vist afectats per la crisi i agreujats per la poca col·laboració institucional.

Finalment, els Premis ARC també pretenen reconèixer les propostes artístiques més innovadores realitzades dins dels mesos d’estat d’alarma Covid-19, així com la tasca de professionals com mànagers, promotors i agents de zona.

ARC, MÉS DE 40 ANYS GESTIONANT MÚSICA EN DIRECTE
ARC és una de les associacions professionals del sector de la indústria musical amb més antiguitat del país. Amb més de 40 anys d’història, ARC es pot considerar el Col·legi Professional dels mànagers, els agents de zona i els promotors, una peça clau per entendre aquest sector. Per aquesta raó hi ha associades més de 60 empreses, que representen un 80% del volum empresarial català.

L’ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS ARC 2020
La gala tindrà lloc dimarts 15 de desembre a les 19h a la Sala Barts de Barcelona, seguint totes les mesures de seguretat decretades.

 

NOMINATS ALS RECONEIXEMENTS – PREMIS ARC 2020

1. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA D’ENTITATS I/O ASSOCIACIONS QUE HAN IMPULSAT INICIATIVES EN PRO DEL SECTOR:
ActuaAyudaAlimenta: per fer visible la situació de precarietat dels professionals de la cultura i la recollida i repartiment d’aliments.
Alerta Roja: per fer visible el sector de l’Espectacle i l’organització de actes reivindicatius que demostren que la Cultura és Segura.
ASACC: pels projectes Sala BCN i Sala TGN que han impulsat la música en directe i la no estigmatització de les sales de concerts.

2. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DE TEATRES O AUDITORIS:
Auditori de Girona: per l’esforç en re-col·locar tota la programació musical del 2020.
Teatre-Auditori de Sant Cugat: per l’esforç en re-col·locar tota la programació musical del 2020.
Teatre de Lloret de Mar: per una programació valenta i per fer-la possible en temps de restriccions descobrint nous espais de la població.

3. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DE FESTES MAJORS
Ajuntament de Barcelona: per a transformar el BAM i Música Mercè en un aparador de la música local, establint la pròpia Barcelona com a “ciutat convidada”.
Ajuntament de Platja d’Aro: per fer l’esforç de conservar tota la programació de la Festa Major tancada abans de l’impacte de la Covid-19.
Ajuntament de Sarrià de Ter: per fer l’esforç de conservar tota la programació de la Festa Major tancada abans de l’impacte de la Covid-19.

4. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DE CICLES DE MÚSICA o FESTIVALS
Cruïlla XXS: per la programació de prop de 200 concerts demostrant que la cultura és segura i que es pot seguir fent música.
Les Nits d’Acústica: per la seva capacitat de reinventar-se, per una gran programació i per haver fet descobrir a la ciutat de Figueres nous espais que poden ser usats per a la música en viu.
Festival de la Porta Ferrada: per la perseverança en mantenir el festival, amb un nou emplaçament i la seva adaptació per a poder tirar endavant amb seguretat.

5. RECONEIXEMENT A LA INICIATIVA DEL GRUP O ARTISTA REVELACIÓ
Aiala: tot i la pandèmia ha aprofitat totes les opcions actuant al MMVV, Cruïlla de tardor, Let’s Festival, Black Music Festival, Cruïlla XXS, Tempo Girona i La Mercè.
Maria Jaume: per l’inici de gira amb el disc “Fins a maig no revisc” aquest 2020 amb alta activitat de concerts tot i la Covid19 (Vespres UB, Acústica, Portalblau, la Mercè, MMVV, Instants… i també un concert en streaming per Primavera Sound).
Stay Homas: per l’originalitat de la proposta i haver demostrat que amb qualitat musical es pot arribar molt lluny.

6. RECONEIXEMENT AL PROJECTE ARTÍSTIC MÉS INNOVADOR REALITZAT EN CONFINAMENT I/O ADAPTAT A LA SITUACIÓ DE NOVA NORMALITAT
“De Viatge amb el Rock” by The Pink Goats: per la creació d’un espectacle musical i visual que permet gaudir de les millors versions del rock en temps de la Covid19.
Stay Homas: per un projecte artístic original, per a tots els públics, de tots els estils i gèneres que, a més, està obtenint uns grans resultats en directe.
Tothom a casa i la música a la plaça: per la iniciativa de tornar la música a la plaça i als carrers, facilitant l’emissió online.

7. RECONEIXEMENT AL MITJÀ DE COMUNICACIÓ I/O PERIODISTA QUE HA DONAT VEU A LES INICIATIVES MUSICALS REALITZADES DURANT LA PANDÈMIA
Jordi Bianciotto: pel suport i recolzament al sector de la música des de l’inici de la pandèmia.
Canal33: per la programació de música en viu feta durant el confinament que ha donat sortida a la creació dels artistes catalans.
Xavi Canalias: per la seva secció al programa “Planta Baixa” de TV3, fent recomanacions musicals, connectant amb la realitat dels músics que durant tot el confinament han tingut l’opció de tocar en directe al programa des de casa.

8. RECONEIXEMENT AL MÀNAGER D’ARC QUE HA DESTACAT PER LA SEVA TASCA PROFESSIONAL CAP ALS ARTISTES
Gerardo Sanz de Fina Estampa.
Ixent Sampietro d’Èxits Management & Produccions.
Jordi Freixes de Batall Produccions.

9. RECONEIXEMENT AL REPRESENTANT / AGENT DE ZONA D’ARC QUE HA DESTACAT EN L’ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS
Berta Ferrer de To Be Confirmed.
Iban Orobitg d’OA2 Produccions.
Josep Miquel Gámez de Planning General d’Espectacles.
Juli Tardio d’Oh Show & Events.
Medir Mujal de Medirflash.
Montserrat Viñuelas d’EDR Events.

10. RECONEIXEMENT AL PROMOTOR D’ARC QUE HA DESTACAT EN L’ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS
Joan Roselló de The Project.
Rosa Galbany de Taller de Músics.
Xavi Pascual de Promo Arts Music.

11. PREMI A LA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL
Es farà públic el mateix dia de la gala.

2 thoughts on “Es fan públiques les nominacions als Premis ARC 2020

Els comentaris estan tancats.