La novena edició de GPS dona les gràcies

Un balanç molt positiu de la novena edició de Girando Por Salas

Durant la fase d’inscripció de grups al GPS9 (setembre 2018), es van rebre 741 propostes, de les quals 589 van ser aprovades. Finalment, el jurat professional va seleccionar a 26 grups.

GPS9, l’última edició del circuit de músiques populars, ha acabat amb la participació de 26 grups, 115 músics, 146 sales, 172 concerts programats i un total d’11.208 assistents. Els concerts s’han programat en diverses sales de tot l’Estat i a la fira professional Monkey Week.

L’activitat derivada de les actuacions a les 17 Comunitats Autònomes, més la ciutat autònoma de Ceuta, ha generat un total de 1.021 altes a la Seguretat Social, implicant a 24 discogràfiques, 23 oficines de contractació i management i 1 grup autogestionat.

GPS Girando Por Salas és un Circuit de Músiques Populars concebut amb els objectius de promocionar les músiques actuals, facilitar als artistes emergents un circuit de concerts i sales més enllà de la seva pròpia comunitat autònoma i potenciar la música en directe. Està patrocinat per l’Instituto de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministeri de Cultura i Esports, i col·labora amb la Federación Coordinadora del Circuito de Músicas Populares, formada per les associacions professionals del sector de la música: ACCES, APR, ARTE, MUSICAT, PROMUSICAE, UFI i l’Associació ARC.

Per l’edició #GPS9 de Girando Por Salas han passat 26 grups i artistes de tots els estils (des del pop al rock passant per la fusió del jazz i el flamenc, la “world music”, l’ska o la cançó d’autor) com Alice Wonder, Aurora, Chiki Lora, Crudo Pimento, Esjava, Fuckaine, Isma Romero, Izah, La Desbandada, La Plata, La Regadera, La Vallekana Sound System, Ladilla Rusa, Los Estanques, Los Vinagres, Mäbu, Marlon, Maruja Limón, Nixon, Paranormales, Raúl Rodríguez, Sara Pi, Texxcoco, The Wheels i Vinila von Bismark. Cadascún d’ells han gaudit d’un mínim de sis concerts amb ajudes de Girando Por Salas i han disposat d’una quantitat econòmica finançada per l’INAEM per la producció i promoció discogràfica.

L’exitosa novena edició de Girando Por Salas es va acomiadar el passat 28 de maig amb un concert espectacular

Després de celebrar més de 170 concerts per tot el país amb ajuda econòmica i promocional, l’edició #GPS9 de Girando Por Salas va arribar al seu final el passat dimarts 28 de maig amb el Concert de Final de Gira que va tenir lloc a la sala El Sol de Madrid, plena d’un públic que ja feia cua des de feia més de tres hores.

Girando Por Salas, la iniciativa de promoció de grups emergents (mitjançant el suport de gires per tot el país i la concessió d’ajudes a la promoció i a la producció discogràfica) i que propicia també la consolidació del circuit de sales nacional (146 sales de totes les comunitats autònomes i de la ciutat autònoma de Ceuta han acollit concerts durant aquesta edició). Finançat per l’Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Cultura y Deporte, amb la col·laboració de la Federación Coordinadora del Circuito de Músicas Populares (que integra a les principals associacions professionals del sector: discogràfiques, sales, mànagers, promotors,…), va comptar per aquest concert de final de gira amb dos dels 26 artistes que han participat en aquesta novena edició.