Noves ajudes del Departament de Cultura & enquesta afectació CoNCA

Divendres, 12 de febrer de 2021

El Departament de Cultura anuncia el primer paquet d’ajudes del 2021 per pal·liar els efectes de la Covid

Aquest dimecres 10 de febrer, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el secretari general de Cultura, Lluís Baulenas, van anunciar el primer paquet d’ajudes del 2021 per pal·liar els efectes de la Covid al sector cultural que suposa una injecció de 23.765.000 euros per treballadors i empreses culturals especialment afectades.

A més, des del Departament de Cultura també van anunciar que avançaran al màxim les subvencions regulars i agilitzaran els pagaments.

A la sessió es van presentar les següents línies d’ajut:

  • Compensació d’aforaments a sales d’arts escèniques i musicals (7,8 M€), reforçada especialment degut al confinament municipal del 7 de gener al 7 de febrer. Oberta fins al 3 de juny.
  • Suport a professionals tècnics que no es puguin acollir a cap altra ajuda (4,5 M€), que es vehicularà a través del Departament de Treball. S’obrirà a finals de febrer.
  • Compensació del tancament forçós de sales de concerts (4,4 M€). S’obrirà del 23 de febrer al 10 de març.
  • Despeses estructurals i de funcionament de la cultura popular (800.000 €). S’obrirà del 23 de febrer al 5 de juliol.
  • Cancel·lacions per causes mèdiques Covid per a artistes (2,2 M€). S’obrirà al mes de març.

Sessió informativa ajuts Covid

 

El CoNCA obra una enquesta al sector cultural sobre l’impacte de la Covid

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) ha obert una enquesta a tots els artistes i treballadors de la cultura, així com a empreses, institucions i organitzacions culturals, on se’ls pregunta sobre l’afectació personal provocada per la situació generada per la Covid19, les restriccions i les repercussions econòmiques que està generant.

L’objectiu de l’enquesta és obtenir una visió de conjunt de l’afectació dels sectors artístics i culturals per poder dissenyar recomanacions en l’àmbit de la política cultural que ens ajudin a afrontar els reptes que aquesta situació ha provocat.

Respon l’enquesta aquí

 

Recull de Premsa: ARC reclama el Salconduït Cultural

El passat dimarts 9 de febrer, des d’ARC vam reclamar de nou la necessitat d’un Salconduït Cultural que permeti trencar el confinament municipal i/o comarcal per assistir a actes culturals, advertint que si la normativa no ho contempla molts dels festivals que tenen lloc els pròxims mesos podrien no celebrar-se.

A continuació us deixem el recull de premsa:

Clipping Salconduït Cultural