Noves Ajudes Generalitat, BCN Music Export & FiM Vila-Seca

Divendres, 29 de gener de 2021

Pla d’ajuts de la Generalitat per als més afectats per la COVID-19

El Govern de la Generalitat ha presentat un nou pla d’ajuts directes i de caràcter trimestral per donar suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la COVID-19. El pla disposa d’un import de 618 milions d’euros de gener a març.

Entre els ajuts trobem:

Reedició dels ajuts per a persones treballadores autònomes:

 • L’ajut serà novament de 2.000 euros per a persones treballadores autònomes.
 • El pressupost estimat és de 280 milions d’euros, de manera que se’n beneficiarien uns 140.000 treballadors autònoms.
 • Mateixos requisits que a les dues convocatòries anteriors: base imposable de l’IRPF l’any 2019 igual o inferior a 35.000 euros/any, amb un rendiment net l’any 2020 igual o inferior a 17.500 euros.
 • Hi podran accedir aquelles persones que ja el van rebre i aquelles que potser llavors no complien amb els requisits però ara sí.
 • Es sol·licita a partir del registre a una nova base de dades de treballadors autònoms.
 • Només serà necessari complir amb els requisits per poder registrar-se a la base de dades i s’accedirà a l’ajut directament.

Ajuts per a petites i micro empreses en ERTO dirigides a mantenir els llocs de treball:

 • S’hi destinaran 208 milions d’euros.
 • Per a empreses de menys de 50 treballadors amb una facturació de fins a 10 milions d’euros anuals que tinguin treballadors en situació d’ERTO a data 31 de desembre de 2020.
 • L’ajut consistirà en 2.000 euros per treballador a jornada completa en situació d’ERTO amb un màxim de 30.000 euros per empresa.
 • Els 208 milions permetran cobrir els treballadors en ERTO de les micro i petites empreses, que són un total de 104.000.
 • Per acollir-se als ajuts, l’empresa haurà de comprometre’s a mantenir la contractació dels treballadors fins al 31 de desembre de 2021, i en cas d’incompliment perdrà la totalitat de la subvenció.
 • Per rebre l’ajut els sol·licitants només hauran de fer un certificat d’autoresponsabilitat i el control administratiu del compliment dels requisits es farà a posteriori, un cop fet el pagament.

Més informació

 

El BCN Music Export dóna suport a projectes d’internacionalització de l’Associació ARC

Com sabeu, ARC va obrir una convocatòria per donar suport a projectes d’internacionalització a través del BCN Music Export destinats a la promoció d’artistes en Fires internacionals, donant ajuts econòmics a aquells associats i associades per a la gravació de vídeos promocionals i showcases dels seus artistes.

Cinc associats d’ARC s’han pogut beneficiar d’aquesta acció:

Més informació

 

Últims dies per participar en la convocatòria artística de la FiM Vila-seca

El proper dimecres 3 de febrer finalitza el termini de recepció de propostes artístiques per formar part de la programació de la FiM Vila-seca, que tindrà lloc entre el 7 i el 9 de maig de 2021.

La inscripció artística s’adreça a grups emergents en l’àmbit de les músiques modernes i a companyies i als espectacles de música familiar. Es poden inscriure a la FiM Vila-seca els projectes musicals procedents de Catalunya: aquelles bandes que assagin o que algun dels seus membres visquin al territori català.

Més informació i inscripcions