Postgrau Gestió de la Indústria Musical, Comissió Estatut De L’Artista, Fons Europeus & Oficina D’ARC

Obert el període d’inscripció pel Postgrau en Gestió de la Indústria Musical

S’obre el període d’inscripcions del Postgrau en Gestió de la Indústria Musical que començarà l’octubre de 2021 en modalitat presencial, impartit per l’Institut de Formació Contínua-IL3 de la Universitat de Barcelona.

Aquest curs va destinat a persones que es volen incorporar en el sector i a professionals amb un mínim de dos anys d’experiència que volen consolidar les seves competències i créixer en responsabilitat en aquest camp.

Pels associats/des d’ARC i pels seus treballadors/es, d’aquest postgrau hi ha un 10% de descompte del preu del curs. Per més informació consulteu la pàgina web en el següent enllaç:

Més informació.

 

El govern crea una comissió interministerial per l’Estatut de l’Artista

El Consell de Ministres ha aprovat la creació d’una comissió interministerial que s’encarregarà de desenvolupar i tirar endavant l’Estatut de l’Artista, que dotarà al col·lectiu d’un marc jurídic estable adaptat a les particularitats de les tasques artístiques, segons ha comunicat el ministre Miquel Iceta.

L’Estatut de l’Artista vol complir i donar cobertura legal i laboral a tots els professionals del sector cultural, que en la seva majoria, els contractes solen ser curta duració i que varien en èpoques de molta activitat i d’altres amb pràcticament gens.

“Entre altres funcions, la comissió interministerial farà seguiment i formulació de propostes que serveixin de base a la presa de decisions relacionades amb el desenvolupament i execució de l’Estatut de l’Artista; impulsarà i coordinarà les actuacions dels òrgans concernits de l’Administració General de l’Estat; i estudiarà les propostes elaborades pels grups de treball”, va definir el comunicat de Cultura.

Per més informació pots consultar l’informe del BOE a continuació:

Informe complet.

 

El Govern i les CCAA acorden assignar 165 milions d’euros a Cultura

La Conferència Sectorial de Cultura, ha aprovat l’acord per la distribució dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia que gestionaran les CCAA.

Les CCAA gestionaran fins a una suma total de 165.507.449,53€ en el període del 2021-2023, que suposa el 38,8% del total assignat al Ministeri de Cultura i Esports. L’acord pel qual es fa la distribució territorial dels fons del Pla de Recuperació contempla set projectes del component 24 “Revalorització de la Indústria Cultural” i un del component 25 “Espanya Hub Audiovisual d’Europa“.

Els projectes que gestionaran les Comunitats Autònomes són:

  • Modernització i gestió sostenible de les infraestructures de les arts escèniques i musicals.
  • Suport a acceleradores culturals (finançar un mínim de 250 empreses culturals).
  • Ajudes per ampliar i diversificar l’oferta cultural en àrees no urbanes.

 

D’aquests fons, Catalunya gestionarà més de 23 milions d’euros entre el període 2021-2023, dels quals gairebé 9 milions d’euros seran gestionats durant aquest 2021.

En el següent enllaç es pot trobar més informació sobre la gestió dels fons europeus:

Més Informació.

 

Tancament de l’oficina d’ARC durant el més d’agost

Us informem que a partir d’avui les oficines d’ARC romandran tancades fins al 29 d’agost.
Ús desitgem un bon estiu  a tots els associats i associades.