Premis Enderrock 2021 – XXIII premis de la música catalana

Enguany s’ha celebrat la XXIII gala dels premis Enderrock a la música catalana a l’Auditori de Girona. L’acte, que ha aplicat totes les mesures sanitàries requerides, ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el president en funcions, Pere Aragonès; i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i s’ha convertit en la primera gran cita presencial del sector de la música després d’un any de pandèmia, reunint indústria, artistes i públic.

 Entre els premiats destaca el grup Stay Homas guanyadors dels Premis Enderrock 2021 – XXIII Premis de la Música Catalana amb tres guardons de la votació popular, mentre que Sílvia Pérez Cruz, Miki Núñez i Buhos n’han obtingut dos cadascú, atorgats també pel públic.

 De la quinzena de guardons de la votació popular que s’han desvelat a la gala, Txarango ha rebut el premi a millor disc de pop-rock per De vent i ales; Sabor de Gràcia s’ha emportat el premi a millor disc de folk per 25 anys; Ballaveu ha estat guardonat amb el premi a millor cançó de folk pel doble senzill “Dalt del cotxe | Un, dos, rat”; i La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya s’ha fet amb el premi a millor disc de clàssica per Emociona’t amb la SCCC: 25 anys de Música Global. Miki Núñez ha guanyat el premi a millor cançó d’autor per “No m’ho esperava” i millor disc en llengua no catalana per Iceberg; i Buhos s’ha fet amb els premis a millor artista i millor videoclip per “El dia de la Victòria”, enregistrat amb la col·laboració de Miki Núñez, Suu i Lildami.

En la categoria de músiques urbanes, el premi popular a millor disc ha estat per a la valenciana JazzWoman pel disc Maléfica; i el premi a millor disc per a públic familiar se l’ha emportat Papallones, de Macedònia.

El Premi Enderrock d’Honor s’ha lliurat a Guillermina Motta; el Premi Enderrock a la Trajectòria ha estat entregat ex aequo a Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent; la campanya #Joemcorono ha rebut el Premi Enderrock Estrella; i per últim, el Premi Joan Trayter a la producció s’ha atorgat a David Soler. Finalment, les estatuetes ‘Enderrock’ de la crítica –que ja s’havien desvelat prèviament– han estat lliurades avui als respectius premiats a la Catifa Vermella.