2018: Fires i Mercats Internacionals

El 2018, BCN Music Export ha estat present a diverses fires en representació d’ARC i de diverses empreses i artistes catalans. Aquestes fires són:

-MIL – Lisbon International Music Network

La participació del BCN Music Export de l’Associació ARC al MIL consistí en gestionar i facilitar la gestió i participació de grups catalans en aquesta fira internacional mitjançant una convocatòria artística. En la convocatòria es presentaren 9 grups catalans. Des del BCN Music Export es facilità l’anada i presentació de molts d’aquests grups. També els associats d’ARC pogueren gaudir de descompte especial per assistir al MIL.

-PRIMAVERA PRO 2018

Gràcies al conveni entre Primavera Sound i l’Associació ARC, els associat spogueren gaudir d’acreditació gratuïta per accedir al Primavera PRO, punt d’encontre global per la indústria musical actual, al CCCB. També pogueren participar als speed meetings i diferents conferències que hi tingueren lloc. A més, gaudiren de descomptes al festival Primavera Sound.

-Mercat de Música Viva de Vic 2018:

Enguany hem celebrat el 30è aniversari del MMVV, amb un gran èxit de convocatòria i una gran qualitat. Gairebé la  meitat  d’associats  d’ARC, 30  empreses,  hi  han assistit.

Els associats d’ARC pogueren gaudir del passi PRO del MMVV de manera completament gratuïta.

Altre benefici que rebien els associats d’ARC era la possibilitat de fer servir l’estand d’ARC per les seves reunions amb promotors nacionals i internacionals.

Altres activitats d’ARC i les seves empreses associades han estat les següents:

Presentació  d’ARC  a  l’acte  de  Benvinguda:   La  Jornada   de  Professionals   i  Tècnics Municipals,  es  va  obrir  amb  un  pitching d’ARC a càrrec de Jordi Gratacós, Kiku Vallina i   Albert  Mas.En Jordi Gratacòs, President d’ARC, també va participar fent aportacions a la xerrada de presentació Presentació de MIL Lisboa International Music Network, a càrrec de Fernando Ladeiro, director de la Fira.

El total d’empreses d’ARC que han ofert speed-meetings i pitchings ha estat 10: Un gran nombre de programadors, agents  de  comunicació  i  altres  professionals, van posar en valor i mostrar les seves propostes i productes.

Durant els  4 dies de mercat, un total de 17 empreses d’ARC han ofert 30 concerts i showcases .

Estatut de l’Artista: reunió del sector professional musical on  es va constituir la Plataforma Estatal amb l’objectiu d’unir tot el sector a nivell d’estat davant la negociació al Congrés de Diputats.Roda  de premsa 2n Fòrum de l’Acadèmia Catalana de la Música i Premis de l’Acadèmia 2019: on  es van  presentar  les properes actuacions de l’Acadèmia (de la qual ARC és sòcia, i el nostre President d’ARC forma part de la Junta Directiva com a Vicepresident), i la presentació dels Premis Alícia (Guardons anuals de l’Acadèmia de la Música Catalana).

-Fira Mediterrània de Manresa:

Del 4 al 7 d’octubre estiguérem a la Fira Mediterrània de Manresa on participaren 15 empreses associades. Les acreditacions foren gratuïtes pels membres de l’associació.A més l’Associació ARC s’instal·là a un estand on informar dels serveis oferits, els associats i els diversos projectes com les possibilitats d’internacionalització. A més, els associats podien fer servir aquest espai per les seves reunions amb programadors I entitats del sector tant nacionals com internacionals.

Dues empreses associades, Batall Produccions i RGB Management, participaren als showcases de les jornades professionals de la Fira Mediterrània. En aquestes jornades la presencia d eponents de tot el món i el foment del networking afavoreix la internacionalització dels participants.

-Womex 2018 (Las Palmas de Gran Canaria, Espanya):

El President de l’Associació ARC, en Jordi Gratacòs, va assistir a aquesta fira internacional que tingué lloc a Las Palmas de Gran Canaria en octubre de 2018. Tot i no tenir un estand propi de l’Associació ARC / BCN Music Export, sí que es disposà d’un espai compartit a l’estand de l’ICEC. A més, Jordi Gratacòs va participar en diversos ‘speed meetings’ durant la seva visita a aquesta fira internacional. A través de Catalan Arts, poguérem fer un enviament de material i butlletins informatius.

-MaMa 2018 (París, França)

L’octubre de 2018 tingué lloc a París el MaMa Festival & Convention. L’Associació ARC, amb la seva branca d’internacionalització BCN Music Export participà amb l’assitència presencial d’En Jordi Gratacòs qui participa als ‘speed meetings’ fent promoció i informant sobre la internacionalització de grup catalans. També col·laborà amb Catalan Arts en la gestió dels showcases on participaren grups catalans i del còctel de presentació, intervenint per millorar les condicions econòmiques. Cal destacar que els membres d’ARC assitents pogueren gaudir d’un descompte per l’assitència al MaMa, gràcies al conveni que ARC té amb aquest esdeveniment des de 2017.

-BIME PRO – International Music Epxerience (Biscaia, País Basc)

El BIME tingué lloc a Biscaia durant l’última setmana d’octubre. Gràcies a un conveni d’ARC amb BIME els associats disposen d’un descompte per accedir al BIME PRO, diversos associats assistiren a les diferents ponències i speed meetings d’aquesta fira d’àmbit internacional.

-Sudwave 2018 – South European Music Network (Arezzo, Itàlia)

La última fira en la que el projecte d’internacionalització d’ARC tingué participació fou el Sudwave 2018, South European Music Network a Arezzo (Itàlia). En aquesta ocasió també va assistir en Jordi Gratacòs qui, a part de participar a diversos speed meetings, el dissabte 10 de novembre va col·laborar al showcase sobre internacionalització PLAYING ABROAD: Advices and contacts for bands and managers” fent una xerrada anomenada “Play in Spain”.

-TroVAM 2018 (Castelló, País Valencià)

Gràcies a les bones relacions i col·laboracions amb la Valencian Music Association, entitat organitzadora del TroVAM ‘Fira Valenciana de la Música’, els associats d’ARC pogueren gaudir d’acreditacions i allotjament gratuït. També alguns associats participaren amb showcases i concerts molts dels associats d’ARC promocionant els seus grups com ara: Clara Peya (ACCORD MUSIC AGENCY), Arnau Tordera i Magí Canyelles amb la presentació de Les cançons seran sempre nostres (IMES MANAGEMENT) i Ebri Knight (7sis Produccions).