Presentació en RdP de l’Anuari de la Música 2019

El tema central de la revista parla sobre la presència de les dones en la indústria de la música i els festivals

Un altre any d’estudi exhaustiu va concloure el passat divendres 12 de juliol amb la presentació de l’Anuari de la Música 2019 coeditat conjuntament per l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) i el Grup Enderrock.

D’esquerra a dreta: Carmen Zapata (MIM), Helena Morén (Enderrock), Jordi Gratacòs (ARC), Lluís Gendrau (Enderrock), Miquel Curanta (ICEC), Núria Balada (ICD) i Daniel Granados (ICUB).


L’Anuari ofereix un balanç amb anàlisis, estadístiques, articles de valoració i d’opinió amb gràfiques i rànquings complementats amb reportatges i entrevistes amb la participació de prop d’un centenar de veus representatives del sector i dels artistes més destacats. Enguany, la publicació recull dades específiques de la presència de les dones en la indústria del directe.

A la roda de premsa, hi van intervenir el president d’ARC, Jordi Gratacòs; el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau; el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Miquel Curanta; la presidenta de Mujeres de la Industria Musical (MIM), Carmen Zapata; la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada; el director de Cultura Viva de l’ICUB – Ajuntament de Barcelona, Daniel Granados, i la coordinadora de l’Anuari de la Música, Helena Morén. A més, es va comptar amb la presència dels màxims representants del sector, l’Acadèmia Catalana de la Música i les associacions professionals de música (MUSICAT), de sales (ASACC), discogràfiques (APECAT i PAF), d’escoles superiors de música (ESEM-Taller de músics, ESMUC i Conservatori del Liceu) i la Societat General d’Autors i Editors (SGAE).

Com a primer titular, l’Anuari d’enguany destaca que la presència femenina a la indústria musical catalana és del 33% amb sols una tercera part de dones a escoles, festivals i indústria. Entre altres titulars, hi trobem la consolidació de la facturació de la indústria de la música en directe després de la crisi, l’estabilització de festivals, concerts, sales i circuits. L’assistència als festivals, però, modera el creixement expansiu dels últims anys i la indústria discogràfica vira a favor dels formats digitals i assoleix un augment dels ingressos, sobretot a través de l’streaming.

Més informació sobre l’Anuari de la Música 2019.

Per adquirir-lo podeu fer-ho a través del següent link: Anuari de la Música 2019.

Recull de premsa