Prestació D’atur, Primavera Pro, Catalan Arts & Sons Mediterranea

Nous criteris de desescalada pel sector de la música i esdeveniments culturals

Es_Música, de la qual ARC en forma part, ens ha fet arribar un document sobre els nous criteris per a la desescalada amb efectes directes pel sector de la música i d’esdeveniments culturals. Les noves mesures i restriccions dependran de la situació epidemiològica sota un model de “semàfor” que definirà els criteris sobre aforaments i mesures de seguretat.

Segons la nova DAC (Declaración de Actuaciones Coordinadas para el control de la transmisión de Covid-19), es permetran esdeveniments de fins a 10.000 persones, tant amb públic assegut com de peu. Els límits i percentatges d’aforament dependran de la situació epidemiològica del territori. També, es mantindran les mesures de seguretat sanitàries essencials com sectorització, escalonament, ús de la mascareta i prevenció d’aglomeracions.

Tot i així, aquesta informació està pendent de publicació al BOE i, per tant, seguirem ampliant la informació.

Per consultar els criteris de desescalada juntament amb les mesures assignades consulteu el document d’Es_Música.

 

Ampliació de la prestació d’atur per a artistes i el subsidi de tècnics fins al 30 de setembre

El Consell de Ministres extraordinari ha aprovat estendre la prestació d’atur per a artistes en espectacles públics, on es va incloure també el personal tècnic i auxiliar del sector de la cultura. La prestació s’estendrà fins al 30 de setembre de 2021 on es flexibilitzaran els requisits d’accés detallats a continuació :

 • Per accedir a la prestació d’atur per a artistes, únicament s’exigirà un mínim de 5 dies d’activitat en el període comprès entre l’11 de juny de 2020 i el 31 de maig de 2021, permetent que pugui reconèixer-se a qui, un cop aixecat l’estat d’alarma i malgrat les restriccions derivades de les mesures sanitàries, ha pogut desenvolupar la seva activitat.
 • Pel subsidi del personal tècnic i auxiliar es mantindrà el mínim de 35 dies d’activitat, però s’ampliarà el termini de còmput de l’1 d’agost de 2019 fins al 31 de maig de 2021.

L’exigència de 5 dies respecte la preestació d’atur per a artistes és proporcional, ja que es tracta de la quarta part dels 20 dies que preveia l’accés extraordinari, pel fet que els espais escènics van estar tancats pràcticament d’ençà que es va declarar l’estat d’alarma fins al 30 de setembre.

Així mateix, per obtenir més informació sobre els requisits d’accés a les prestacions consulteu el següent enllaç.

Més informació

 

Finalitza el Primavera Pro

Avui divendres 4 de juny finalitza la fira professional del Primavera, després de 3 dies seguits de conferències, showcases i speedmeetings que s’han realitzat presencialment al Patí de les Dones del CCCB i a través de la plataforma en línia.

Us informem que podeu seguir consultant tota la programacio del Primavera Pro a través de la seva plataforma online, on trobareu registrat tot el contingut.

 

Catalan Arts – Programes Europeus

Catalan Arts – ICEC organitza un esdevenimentm moderat per Àlex Navarro, Coordinador d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya, el pròxim dimecres 9 de juny a les 11:00 CET on es presentaran els programes Europeus 2021- 2027 (Europa Creativa, Horizon Europe, Digital Europe, InvestEU…) al sector cultural i dialogaran sobre les oportunitats que Europa ofereix, consells i bones pràctiques.La conversa es podrà seguir per streaming en directe en castellà. Us convidem a seguir en línia la taula rodona dins del cicle “Diàlegs del present que ve” amb l’objectiu de facilitar la projecció internacional del sector cultural i creatiu català.Participants:

 • Augusto Paramio Nieto, coordinador de l’oficina Europa Creativa-Cultura i el programa CERV – Europa Creativa / i-Portunus
 • Patricia Castillo, directora de la Unitat de Propostes i Coordinació de Projectes Europeus. Fundació Eurecat – Horizon Europe / Digital Europe InvestEU
 • Stéphane Segreto-Aguilar, director de Desenvolupament internacional d’ARTCENA i coordinador de Circostrada – Perform Europe.
 • Anna Giribet Argilès, directora artística de FiraTàrrega / In Situ
 • Roberto Olivan, director artístic de ROPA-Roberto Olivan Performing Arts / Timber
 • Laia Ramos Segura, sòcia treballadora de la cooperativa LaFundició

A més a més, podeu consultar la nova publicació sobre els Fons Europeus d’aplicació al sector cultural.

Inscripció

 

Catorzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània

El Centre Artesà Tradicionarius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, han convocat la catorzena edició del Concurs Sons de la mediterrània de músiques d’arrel de l’1 de juny a l’11 de juliol. El certament està obert a grups i solistes emergents que presentin músiques d’arrel i folk de la mediterrània.

Els artistes que participin hauran de presentar un mínim de quatre peces originals o versions, i s’han de registrar al web oficial del concurs abans de l’11 de juliol a les 24 h. Les quatre propostes escollides pel jurat, actuaran a la final en directe a la 24a Fira Mediterrània.

El guanyador del concurs obtindrà els següents premis:

 • Gravació, producció i promoció d’un disc en un estudi professional
 • Campanya de publicitat
 • Contractació als principals festivals i cicles de folk del 2022: Festival Folk Internacional TradicionàriusFira Mediterrània de ManresaCircuit FolcMúsica a la Vila del Vendrell, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Ethno Catalonia de Banyoles.

Per inscripcions i més informació consulteu la pàgina web oficial.