Recull de premsa, Actua Cultura en la campanya electoral i la Cultura a debat

Divendres, 5 de febrer de 2021

Recull de premsa del comunicat de l’Associació ARC sobre els mítings polítics

Com sabeu, el passat dimarts 26 de gener, des d’ARC vam llançar un comunicat expressant la nostra indignació al saber que es podia trencar el confinament perimetral per assistir a mítings polítics durant la campanya del 14F, però no per gaudir d’un acte cultural.

Us deixem el Recull de premsa complet del comunicat

 

Actua Cultura irromp amb força en la campanya electoral del 14F i aconsegueix un compromís majoritari a favor del 2%

Actua Cultura fa un balanç molt positiu de l’impacte aconseguit en la campanya electoral del 14F amb la campanya “Pren partit per la cultura, pren partit pel 2%”. Però, des del grup impulsor, volem deixar ben clar que continuem en el terreny de les bones intencions i per tant anunciem que:

  1. Un cop s’hagi constituït el nou govern exigirem la convocatòria de la taula tripartida entre els departaments de Cultura, Economia i Actua Cultura per fer seguiment del compliment de les promeses del programa.
  2. Continuem reivindicant arribar al 2% del pressupost en tres anys a raó d’un increment del 50% – 25% – 25%.

Us deixem el comunicat amb la presència de la campanya del 2% en els programes electorals del 14F.

 

La Cultura a Debat: Debat sobre cultura amb motiu de les eleccions del 14F

L’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya organitza un debat on representants de les principals forces polítiques es trobaran cara a cara en un debat sobre cultura abans de les eleccions del 14F.

A taula seuran set representants de grups polítics i la periodista Maria Cusó, responsable de cultura de RAC1, com a moderadora. Les persones que participen d’aquest debat són Héctor Amelló, com a representant de CiutadansJenn Díaz, d’Esquerra RepublicanaGemma Lienas, dels Socialistes de CatalunyaRamon Arnabat, com a representant d’En Comú Podem, Natàlia Sànchez de la CUPManuel Reyes del Partit Popular i Francesc Xavier Ten de JxCat.

El debat, que tindrà lloc el proper dimarts 9 de febrer a les 19h, es farà en versió online i sense públic presencial, però inclourà un xat en directe que permeti la interacció i fomenti el debat.

Podeu seguir-lo aquí.

 

Pablo Hasel condemnat a presó

Pablo Hasel es troba a hores d’ara condemnat a presentar-se per a ser empresonat únicament per fer ús de la seva llibertat d’expressió. Des de l’Associació ARC condemnem aquest atac tan greu contra els drets i les llibertats al nostre país. Transmetem tot el nostre suport a l’artista i demanem la seva alliberació.

 

Convocatòria del Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat mediambiental

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA convoquen la 2a edició del Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental per a pimes i autònoms amb seu a Catalunya, amb l’objectiu de potenciar la innovació i sostenibilitat en l’àmbit empresarial, i reconèixer i fomentar els valors pel respecte al medi ambient.

Hi haurà un primer premi que tindrà una dotació de 10.000 euros, i un segon premi amb 5.000 euros.

La data límit de presentació de candidatures serà el 26 de febrer, i el veredicte del jurat, del qual la Fundació PIMEC forma part, es donarà a conèixer en l’acte de lliurament de premis que tindrà lloc durant el mes d’abril de 2021.

Més informació i inscripcions