Reobertura Oci Nocturn, Fira Mediterrània De Manresa & Estatut De L’Artista

Reobertura de les sales de concert i l’oci nocturn a Catalunya

A partir d’avui, les sales de concert i les discoteques poden tornar a obrir fins a les 5 de la matinada entre setmana i fins a les 6 el cap de setmana.

Després de més d’un any i mig de duríssimes restriccions, l’oci nocturn i les sales de concerts tornaran a funcionar de manera molt semblant a com ho feien abans de la pandèmia, excepte que per accedir dins dels locals s’haurà de presentar el “passaport Covid”, serà obligatori portar la mascareta en interiors, excepte quan s’està consumint i hi ha una limitació de l’aforament del 70% de l’aforament legal dels locals.

Pel que fa a les activitats culturals i actuacions musicals a l’aire lliure, des del departament de Salut s’ha informat que si la situació pandèmica segueix estable, s’està treballant amb una previsió d’obertura al 100%, i en el cas del sector cultural, amb públic a peu dret, el dia 22 d’octubre.

Per més informació sobre l’obertura de l’oci nocturn consulteu el següent enllaç:

Més informació

 

S’acosta la Fira Mediterrània de Manresa

La Fira Mediterrània de Manresa torna amb la seva 24a edició que tindrà lloc del 14 al 17 d’octubre recuperant part de l’activitat que no es va poder fer l’any passat per culpa de la pandèmia. Enguany, s’ha creat un nou espai de trobada professional, l’ÀreaPro, al centre de Manresa.

En aquesta edició, els eixos principals de la Fira recauen en el protagonisme dels jovesel talent emergentla cultura de l’arrel i sobretot la reactivació de la cultura popular i l’associacionisme. La programació artística se situa en xifres del 2019 amb unes 65 propostes, de les quals 41 d’elles són d’estrena.

Des d’ARC, hem volgut facilitar una guia de la Fira Mediterrània amb totes les activitats importants en què poden participar els socis. Recordar també, que com a associat i associada d’ARC, pots tenir accés a l’acreditació de forma totalment gratuïta.

A continuació podeu trobar la guia de la Fira:

Guia de la Fira Mediterrània per socis/es d’ARC

 

Miquel Iceta estima un any per completar l’Estatut de l’Artista

Fa poc es va produir la primera reunió de la Comissió Interministerial pel desenvolupament de l’Estatut de l’Artista, en la que es van acordar la creació de quatre grups de treball: fiscallaboralde seguretat social i educació, amb l’objectiu de ser més efectius a l’hora de desenvolupar-lo.

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha avançat que no esperarà a tenir un Estatut de l’Artista que ho contempli tot, sinó que el Govern anirà operant en funció de la gravetat i la realitat de la situació en el sector cultural. La primera de les mesures serà “combatre els abusos en la contractació temporal i els falsos autònoms”.

Miquel Iceta ha recalcat que el sector cultural suposa 700.000 llocs de treball a Espanya i el 3,4% del PIB i ha remarcat que vol que el 2022 sigui l’any del “renaixement cultural”.

Consulteu el següent enllaç per més informació:

Més informació