Resposta d’ARC als comunicats del PROCICAT

El Sector de la Música en Directe exigeix depurar responsabilitats al PROCICAT per la seva erràtica i incoherent gestió en l’àmbit de la cultura en viu.

 L’Associació ARC, que engloba el 80% dels Representants, Mànagers i Promotors de Catalunya, denuncia la gestió confusa del PROCICAT, que parteix d’un desconeixement total del sector cultural, que provoca incertesa en el públic i la cancel·lació innecessària d’activitats culturals principalment per part de l’administració pública.

ARC, una de les associacions professionals del sector de la indústria musical amb més antiguitat del país, que acull més de 40 anys d’història, i que es pot considerar el Col·legi Professional dels representants, els mànagers i els promotors, compta amb més de 60 empreses associades, que representen un 80% del volum empresarial català.

Després de la incertesa i la gestió vergonyosa del PROCICAT, sobretot del darrer cap de setmana, reclama:

  1. Reconeixement explícit per part de la Generalitat de Catalunya i del PROCICAT, de la seguretat en els concerts on es respecten escrupolosament totes les mesures i protocols decretats, i l’evidència que no hi ha cap indici de contagis per Covid-19 als concerts i actes culturals, segons afirmen públicament diversos experts.
  1. Comunicació directa i efectiva de la Generalitat de Catalunya amb tots els ajuntaments de Catalunya, respecte a la conveniència que es realitzin els concerts i les festes majors programades, respectant les mesures de seguretat sanitària establertes en cada moment.
  1. Instar que s’obri una investigació interna dins del Departament de Salut, a fi d’aclarir les presumptes recomanacions fetes des del Departament a diversos Ajuntaments de Catalunya, aconsellant anul·lar concerts, festivals i festes majors senceres previstes com a mesura de prudència, quan ja existeix una normativa específica per a realitzar totes aquestes activitats i que ja s’ha demostrat sobradament que s’estan complint.
  1. Un rescat econòmic urgent i suficient de totes les empreses dedicades a la música en viu, perjudicades per les anul·lacions dels concerts programats, a fi d’evitar la fallida generalitzada d’empreses en les pròximes setmanes. Unes empreses que sustenten un percentatge molt elevat de la música en viu de tot el país.

#laculturaessegura        #culturasegura

Descarrega la Nota de Premsa aquí.