Subvenció reducció aforaments, un any d’Actua Cultura i JUMP

Divendres, 8 de gener de 2021

Nova subvenció del Departament de Cultura per compensar la reducció d’aforaments

El Departament de Cultura de la Generalitat, a través de l’OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural) ha obert una nova subvenció per compensar les pèrdues per la reducció forçada dels aforaments en espais escènics i musicals amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

S’entén per espais escènics i musicals els següents: teatres, auditoris, sales d’actes, sales de concert, casals, centres cívics, carpes de circ o similars, i també espais a l’aire lliure especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics i que s’utilitzin per a la realització d’un concert o espectacle de pagament.

Els requisits per obtenir la subvenció són els següents:

 • El destinatari ha de ser una persona física o jurídica que pot ser:
  • El gestor directe o indirecte d’un espai escènic o musical.
  • El promotor d’un concert o espectacle de pagament que hagi llogat o tingui cedit, sense cap cost, un espai escènic o musical.
 • Els espais escènics o musicals han d’estar localitzats a Catalunya i s’han d’haver vist afectats per les mesures de reducció d’aforament en la data del concert o espectacle de pagament.
 • Acreditar que el concert o espectacle de pagament programat s’ha efectuat.
 • L’espectacle o concert ha d’estar dins el període subvencionable: del 16 d’octubre de 2020 al 31 de maig de 2021.

Aquesta subvenció finançarà el nombre de localitats que representin el 16% de l’aforament oficial, seguint el següent criteri, i per funció realitzada:

 • Menys de 400 localitats: 15 euros per localitat.
 • Entre 400 i 1.000 localitats: 20 euros per localitat.
 • Més de 1.000 localitats: 25 euros per localitat.

Sol·licita la subvenció (OSIC)

Termini: fins al 3 de juny del 2021

 

L’Ajuntament de Barcelona obre les subvencions generals per a projectes culturals per l’any 2021

Ahir, dijous 7 de gener, es va obrir la Convocatòria general de subvencions per a l’any 2021, destinades a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat a Barcelona. Tots aquests projectes s’hauran d’iniciar i finalitzar dins l’any objecte de la convocatòria, és a dir, entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2021, i han de complir els requisits establerts en la convocatòria.

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ofereix una sessió informativa el dilluns 18 de gener, a les 18:30 h (límit d’inscripció: 14 de gener), en la qual s’informarà de les principals novetats de la convocatòria 2021 i es donaran indicacions relatives a com completar els formularis, a la documentació necessària i altres detalls. Pots realitzar la inscripció a la sessió aquí.

Sol·licita la subvenció (Aj.BCN)

Termini: fins al 27 de gener de 2021

 

Resum de les activitats del primer any d’Actua Cultura

Com sabeu, a principis de l’any 2020 es va crear Actua Cultura, un programa-agenda d’accions que treballa per a un canvi de paradigma en el tractament de la cultura. Arribar al 2% del pressupost del Departament de Cultura, en línia amb la mitjana europea, és el primer objectiu.

L’Associació ARC forma part del grup impulsor d’Actua Cultura i és per aquest motiu que us volem fer arribar el resum del primer any que trobareu a continuació.

Primer any d’Actua Cultura

 

JUMP obra una nova convocatòria per a projectes innovadors de la indústria musical

JUMP, el projecte europeu per empreses del sector musicals emergents, obre una nova convocatòria per a proporcionar un marc per als professionals de la música per desenvolupar models de negoci innovadors. JUMP està cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Comissió Europea i té com a objectiu ajudar el sector musical a adaptar-se a les recents transformacions del mercat, tot animant-lo a treballar a escala transnacional.

De març a novembre de 2021, els 20 projectes seleccionats tindran l’oportunitat de seguir un programa únic durant el qual:
Desenvoluparan la seva idea: una formulació clara del que intenten aconseguir i de com ho faran.
Obtindran assessorament d’un tutor dedicat, que els ajudarà en els diferents passos del procés mitjançant trucades mensuals centrades.
Obtindran una visió general de la indústria musical, que és essencial per entendre el context en què operarà el seu futur projecte.
Construiran i enfortiran les seves habilitats seguint tallers dedicats de presentació i treball en xarxa.
Intercanviaran i aprendran dels seus companys de tota Europa i d’altres països.

Més informació i inscripcions