Suport a Ebri Knight per la censura del seu concert a València per pressions de la ultradreta

Ebri Knight, grup representant per l’associat d’ARC 7sis Produccions, i Herba Negra havien de tocar dissabte 19 de maig a la sala Amstel Art de València, però dos dies abans la gerència va cancel·lar el concert unilateralment, després de rebre pressions d’un grupuscle d’extrema dreta anticatalà. Les dues bandes, en un comunicat enviat divendres als mitjans, van explicar que havia estat per motius ideològics, punt que Heineken, empresa gestora de la sala, va negar hores després. Diumenge el diari Público va elaborar un reportatge que confirmava la versió de les bandes i aportava documentació que validava la motivació política de la suspensió concert. 

 

Davant d’aquest nou cas de censura i vulneració del dret a la llibertat d’expressió, des d’ARC volem mostrar tot el nostre suport a Ebri Knight, 7Sis Produccions, i Herba Negra i manifestem la nostra preocupació perquè una actuació musical pugui ser suspesa per campanyes promogudes des d’organitzacions ultres. 

 

Finalment, esperem que les diferents administracions públiques prenguin nota d’aquest atac a la llibertat d’expressió i activin els mecanismes perquè actes de censura com aquests no tornin a succeir. 

 

Notícia a Público: 

http://www.publico.es/espana/ebri-knight-suspenden-concierto-grupo-catalan-presiones-partido-ultraderecha.html