Arxiu de la categoria: Anuari de la música

Presentació de l’Anuari de la Música 2018

El dimecres 18 de juliol es va presentar l’Anuari de la Música 2018, que editem conjuntament l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) i el Grup Enderrock.

L’acte, realitzat a la seu de la SGAE de Barcelona, va comptar amb la participació de: Jordi Gratacòs, president d’ARC; Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock; Xavi Díaz, director de l’ICEC; Oriol Lladò, Diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona; i, Daniel Granados, director del programa Cultura Viva de l’ICUB. A més a més, van intervenir representants d’entitats del sector com l’Acadèmia Catalana de la Música, ASACC, APECAT, PAF, MUSICAT, EMIPAC, i l’APM.

L’anàlisi de l’Anuari de la Música 2018 ratifica uns excel·lents resultats que indiquen un nou creixement moderat cap a l’estabilitat del sector, que tant inclou la indústria de la música en directe com la facturació discogràfica, que el 2017 ha aconseguit frenar la recessió i per primer cop en el darrer quinquenni presenta números positius.

La indústria musical catalana ha sortit de la crisi de manera definitiva després dels bons resultats dels dos darrers exercicis amb una xifra rècord de facturació, que s’equipara amb l’any 2003, fa 15 anys. Podem concloure que la indústria de la música catalana s’ha recuperat de la crisi gràcies a una reconversió profunda del sector que ha comportat un gran esforç de l’empresa privada.

La gran diferència registrada fa 10 anys, després de la davallada del sector fonogràfic, s’ha mantingut i no ha anat a més gràcies a la reconversió dels segells, i que la crisi conjuntural que ha afectat tant al sector musical com a societat en general s’ha pogut superar gràcies sobretot a l’impacte de la música en directe, en especial l’auge dels festivals i l’actualització de les sales.