Arxiu de la categoria: Edició 2021

Guanyadors als Premis ARC 2021

BAD GYAL, LORQUESTRA SELVATANA, EL POT PETIT, RIGOBERTA BANDINI, LA SALA BARTS I LAJUNTAMENT DE GIRONA ENTRE ELS GUANYADORS DELS PREMIS ARC 2021

La XIX edició dels PREMIS ARC, celebrada aquest 13 de desembre, ha atorgat 11 guardons d’entre un total de 38 nominats.

Els PREMIS ARC 2021, s’han dividit en 10 categories que han premiat les millors gires, les millors programacions musicals, l’artista revelació de la temporada 2020 2021 i el millor periodista o programa musical.

Els guanyadors dels PREMIS ARC 2021, han estat escollits per professionals de la música en directe, s´han donat a conèixer en una gala dirigida per l’Ivan Labanda a la Sala Barts de Barcelona. Durant l´acte, hi ha hagut les actuacions de Marcel i Júlia, Tribade, Manu Guix i The Tyets.

Aquesta edició ha comptat amb un èxit rotund de participació incrementant en un 50% el total de propostes presentades, fet que demostra la importància dels Premis ARC i l’interès del sector en participar-hi.

Aquest vespre sha celebrat la XIX edició dels PREMIS ARC, atorgats per l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya. L’acte ha tingut lloc a la Sala Barts de Barcelona i ha estat dirigit per l’Ivan Labanda.

Després d’una edició condicionada per les restriccions de la pandèmia, aquest 2021 hem pogut gaudir d’una gala que,  a més de premiar les millors propostes del directe del nostre país, ha significat un espai de trobada d’artistes, professionals, empreses, entitats institucions públiques i mitjans de comunicació que donen vida al sector de la indústria musical en directe.

Durant l’acte també hem pogut gaudir de les actuacions de Manu Guix, Tribade, Marcel i Júlia i The Tyets.

Enguany, els PREMIS ARC 2021 han guardonat com a millor gira d’artista d’autoria pròpia a la Bad Gyal, mentre que el premi a la millor gira de grup de versions o tributs ha estat per Los 80 Principales. El reconeixement a la millor gira d’orquestra o grup de ball ha estat per l’Orquestra Selvatana. El Pot Petit s’ha endut el guardó a la millor gira d’artista o grup per públic familiar i la Rigoberta Bandini ha estat reconeguda amb el premi d’artista revelació.

D’altra banda, els premis a les millors programacions musicals han estat per lAuditori Municipal de Vilafranca del Penedès en el cas de teatres o auditoris i per la Sala Barts de Barcelona Arts on Stage en el cas dels espais musicals o sala de concerts. La millor programació de festivals ha estat pel Festival Cruilla 2021 i la millor programació de festa major ha recaigut sobre l’Ajuntament de Girona per la seva Fira de Sant Narcís.

I finalment, el premi al millor periodista o programa musical ha estat compartit per la Consol Saenz i la Maite Sadurní.

Podem considerar aquesta XIX edició dels PREMIS ARC com la de més èxit de participació, ja que s’han presentat 170 candidatures per les 10 categories establertes amb el que podem afirmar que s’ha duplicat la participació.

 

GUANYADORS I NOMINATS ALS PREMIS ARC 2021

Millor gira d’artista o grup d’autoria pròpia

Bad Gyal

Altres nominats: Antonio Orozco, Buhos, La Pegatina.

Millor gira de grup de versions o tributs

Los 80 Principales

Altres nominats: Banda Neon, Fitos y el Fitipaldi (tribut a Fito y Fitipaldis), , Momo (tribut a Queen)

Millor gira d’orquestra o grup de ball

Orquestra Selvatana

Altres nominats: Cobla-Orquestra Montgrins, La Principal de la Bisbal i Orquestra Internacional Maravella

Millor gira d’artista o grup per a públic infantil o familiar

El Pot Petit

Altres nominats: Dàmaris Gelabert, Teia Moner, Xip xap

Artista o grup revelació

Rigoberta Bandini

Altres nominats: Elena Gadel i Marta Robles, Las Karamba i The Tyets

Millor programació musical de teatres o auditoris

Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès

Altre nominat: Teatre Principal de Terrassa

Millor programació d’espai musical o sala de concerts

BARTS Barcelona Arts on Stage

Altres nominats: La Nau, L’Oncle Jack i Sala Upload Barcelona

Millor programació de festival

Festival Cruïlla 2021

Altres nominats: Festival Cap Roig, Festival Jardins Pedralbes i Guitar Bcn

Millor programació de festa major

Fires de Sant Narcís – Ajuntament de Girona

Altres nominats: Fem Montcada 2021, Festa Major de Terrassa i Les Santes – Ajuntament de Mataró

Millor periodista o programa musical

Consol Saenz & Maite Sadurní

Altres nominats: Casa Babylon (iCat) i Efecte Collins (RTVE Catalunya)

 

ARC, MÉS DE 40 ANYS GESTIONANT MÚSICA EN DIRECTE

ARC, l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, amb més de 45 anys d’existència, és l’entitat degana de l’associacionisme en el sector la música en directe a l’estat. Els seus objectius són satisfer les necessitats d’aquells professionals i empreses que es dediquen a la producció d’esdeveniments i a la comercialització i distribució de la música en viu, ajudant-los a millorar la seva situació comercial, social, laboral, fiscal i econòmica. Aquesta millora, obliga a ARC a vetllar pel progrés de la cultura en general i de la música en directe en particular a Catalunya.

Per tot això, ARC reuneix 70 de les principals empreses del sector (productors, mànagers i promotors privats) responsables d’organitzar els concerts, els festivals i les festes majors més prestigioses del país i de representar els artistes més destacats de l’escena musical catalana.