top of page
textura-arc-oprimitzada.jpeg

Els guanyadors i guanyadores dels Premis ARC 2023

Els guanyadors i guanyadores dels Premis ARC 2023 es van donar a conèixer el dia 29 de novembre en una gala es va celebrar, per segon cop en la seva història, a la ciutat de Lleida.

_____________


Els Premis ARC 2023 van donar a conèixer el passat 29 de novembre els guanyadors de la XXI edició en una gala presentada pel Víctor Parrado a l’emblemàtic teatre de la Llotja de Lleida.


Per segon cop a la història dels premis, l’esdeveniment va tenir lloc a Lleida, la capital del Segrià, amb una clara voluntat d’impulsar la descentralització i equiparació cultural del territori per garantir a tota la societat l’accés per igual a la cultura.


Fotografia final amb tots els guanyadors de l'edició dels Premis ARC 2023
Fotografia final amb tots els guanyadors de l'edició dels Premis ARC 2023

Les actuacions a la Gala


L'Associació va obrir la nit dels premis amb una actuació del duo Anna K Garcia i Gabriel Urdiales interpretant una peça de tango en homenatge a l'Albert Mas, el nostre gerent que ens va deixar aquest mes d'octubre.


Durant el transcurs de la gala, els convidats i assistents van poder gaudir de les actuacions del Ramón Mirabet, qui després de presentar la gala va interpretar la cançó “Another Man Done Gone”, una balada intimista i màgica que va captivar als espectadors.


Així mateix, la gala va comptar també amb les actuacions de dos dels nous talents de l’escena musical: la cantant Júlia Blum, qui va pujar a l'escenari amb una proposta fresca i melòdica, interpretant el tema “Cançons amb títols llargs”, i la cantant Alidé Sans que va interpretar “La Molièra”, una cançó occitana de tradició oral que pertany al seu nou projecte. Per finalitzar l'entrega de premis, el grup Maruja Limón, va interpretar el tema “Barna”, una rumba energètica i alegre.


Són 12 els Premis ARC atorgats durant aquesta gala emmarcats dins de les diferents categories a premiar

Novament els Premis ARC, després de 21 edicions, es demostren com una plataforma pel suport i la promoció de l’autoria i la creació musical feta a Catalunya, i com una eina de reconeixement dels mèrits de tots els professionals, empreses i entitats vinculades al sector, així com dels mitjans de comunicació i institucions que han destacat durant la temporada.



Els guanyadors de l’edició del 2023


Mushka va rebre el premi a "Millor artista o grup de revelació", seguida de The Tyets, qui es van endur el premi a "Millor gira d'artista o grup d'autoria pròpia".


Així, El Pot Petit va fer seu el premi de "Millor gira d'artista o grup per a públic familiar", mentre que Love of Lesbian van obtenir el reconeixament a la "Millor gira internacional d'artista o grup".


D'altre banda, el premi a "Millor porgramació de festival", categoria que vam dividir aquest any en: Petit i mitja o gran fromat, van ser pel Festival Càntut (petit format) i el Festival de Porta Ferrada (mitjà o gran format). Seguit de la "Millor programació de festa major" que va ser per les Festes del Tura, Olot.


En Víctor Parrado fou el presentador d'aquesta XXI edició
En Víctor Parrado fou el presentador d'aquesta XXI edició


L'Alba Careta es va endur el premi a "Millor gira d'artista o grup de jazz, música clàssica o música tradicional, Orquestra Selvatana, el premi de "Millor gira d¡orquestra o grup de ball, i Los 80 Principales a "Millor gira de grup de versions o tributs".


Per finalitzar, a la categoria de "Millor periodista o programa musical", els guanyadors van ser Allò que no sona, i a la categoria de "Millor programació d'espai musical o sala de concerts", la Nova Jazz Cava.


RESUM DE GUANYADORS PREMIS ARC 2023


ARTISTA O GRUP REVELACIÓ

• Mushka


MILLOR GIRA D’ARTISTA O GRUP DE JAZZ, MÚSICA CLÀSSICA O MÚSICA TRADICIONAL

• Alba Careta


MILLOR GIRA D'ARTISTA O GRUP D'AUTORIA PRÒPIA

• The Tyets


MILLOR GIRA D'ARTISTA O GRUP PER A PÚBLIC FAMILIAR

• El Pot Petit


MILLOR GIRA DE GRUP DE VERSIONS O TRIBUTS

• Los 80 principales


MILLOR GIRA D'ORQUESTRA O GRUP DE BALL

• Orquestra Selvatana


MILLOR GIRA INTERNACIONAL D’ARTISTA O GRUP

• Love Of Lesbian


MILLOR PERIODISTA O PROGRAMA MUSICAL

• Allò Que No Sona


MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTA MAJOR

• Festes del Tura


MILLOR PROGRAMACIÓ D'ESPAI MUSICAL O SALA DE CONCERTS

• Nova Jazz Cava (Terrassa)


MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTIVAL I/O CICLE DE CONCERTS DE MITJÀ O GRAN FORMAT

• Festival de la Porta Ferrada


MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTIVAL I/O CICLE DE CONCERTS PETIT FORMAT

• Festival Càntut. Cançons de tradició oral


Des de l'Associació ARC volem agraïr la bona acollida per part dels nostres associats, que un any més han participat en totes les crides i ens han facilitat la tasca organitzativa; als membres de la Comissió dels Premis, que han aportat la seva expertesa en tot moment, i el suport de les entitats patrocinadores i col·laboradores dels Premis ARC i del ProARC: L'Ajuntament de Lleida, el Departament de Cultura de La Generalitat de Catalunya, l'IEI la Diputació de Lleida-Patronat de Transformació Econòmica, la associació A.R.T.E. i dels patrocinadors AIE, FIATC, SGAE i San Miguel; també als mitjans de comunicació TV Lleida, TV3, el Canal 33, Catalunya Ràdio i iCat FM; a Renfe-Rodalies com a transport oficial i Hoteles BB, Hotel NH Lleida-Pirineus, Hotel Zenit i Hotel Real com a hotels oficials dels Premis ARC 2023.





bottom of page