top of page
textura-arc-oprimitzada.jpeg

Oberta la convocatòria d'Ajuts a la música, la lírica i la dansa de l'INAEM 2023

El Ministeri de Cultura anuncia ajudes per valor de vuit milions d'euros.


L'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), organisme dependent del Ministeri de Cultura i Esport, ha publicat al BOE el programa de subvencions per a la dansa, la lírica, la música, el teatre i el circ corresponent a l'any 2023. La convocatòria pública respon a l'objectiu del INAEM d'ajudar a la promoció i difusió d'aquestes disciplines, per la qual cosa destinarà un total de 17.900.417 € a aquestes ajudes, dels quals 8.003.172 € seran per a música, lírica i dansa.


El període per presentar sol·licituds és del 3 al 24 de març del 2023

L'ajut està destinat a artistes, oficines de management o booking, promotors musicals, associacions sectorials, fundacions, sales de concerts, ajuntaments o entitats públiques, i poden incloure subvenciones a gires per Espanya i l'estranger, així com a festivals, mostres i congressos, residències artístiques, sales de música en viu, entre d'altres.


MODALITATS


A continuació expliquem els principals detalls de les diferents modalitats de l'ajut específiques per a la categoria de lírica i música. Amplieu la informació fent clic al desplegable.


Programes de suport per a gires per Espanya i per l'estranger

Gires de coproduccions de lírica i música interautonòmiques

Programes de suport a festivals, mostres, certàmens i congressos

Programes de suport a entitats sense ànim de lucre d'àmbit estatal

Programes de suport per a l'organització de temporades líriques

Programes de suport a encàrrecs de composició vinculats a estrena

Programes de suport a residències artístiques en el territori nacional

Programes de suport a empreses gestores de sales privades de música en viu que desenvolupin programacions musicals estables

Programes de suport a circuits de música organitzats a xarxes de sales de música en viu


IMPORTS I PAGAMENT


L'import màxim subvencionable en cada projecte és del 65% del cost total, per la qual cosa els projectes hauran d'aportar el 35% del pressupost al marge d'aquestes ajudes públiques. D'altra banda hi han quantitat màximes absolutes, com per exemple 100.000 € per les modalitats B1, B2, B4 I B7; 150.000 € per la modalitat B3, i quantitats de 15.000 € i 25.000 € per les modalitats B5 i B6, respectivament; finalment, una quantitat màxima absoluta de 255.000 € per la modalitat B8.


Pel que fa al pagament de les ajudes, es farà efectiu a partir de la data de la resolució definitiva, que haurà de publicar-se un termini màxim de sis mesos a comptar des de la publicació de la convocatòria.



Per conèixer la documentació que cal adjuntar a la sol·licitud, les despeses subvencionables, els criteris de valoració i altres conceptes de l'ajut, podeu accedir a les Bases Reguladores i a la Resolució de l'Ajut.


Si teniu qualsevol consulta o necessiteu assistència en la tramitació d'aquestes línies, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres pels canals habituals.



bottom of page